Мінфін - Курси валют України

Встановити
2 листопада 2020, 18:27

З нагоди Всесвітнього дня заощаджень Правекс Банк разом з Проектом USAID «Трансформація фінансового сектору» подарували школярам нові підручники з фінансової грамотності

Напередодні Всесвітнього дня заощаджень, який святкується у всьому світі 31 жовтня, Правекс Банк спільно з Проектом USAID «Трансформація фінансового сектору» привітав учнів 10-11 класу Технічного ліцею м. Києва та подарував їм нові навчальні посібники та робочі зошити з курсу «Фінансова грамотність. Фінанси. Що? Чому? Як?». Саме Технічний ліцей був одним з найперших учбових закладів, де у січні 2012 року розпочали викладати курс фінансової грамотності.

На урочистому заході були присутні: Олег Заяць, начальник відділу по роботі з фізичними особами Головного управління роздрібного бізнесу Правекс Банку, Наталія Лозицька, директор із фінансової грамотності та зв’язків із громадськістю Проекту Агентства США з міжнародного розвитку «Трансформація фінансового сектору», Ярова Євгенія Валентинівна, начальник Управління освіти Шевченківської районної державної адміністрації в місті Києві.

Окрім Технічного ліцею, ще 16 шкіл Шевченківського району Києва отримали сьогодні 420 примірників навчального посібника та робочого зошиту з курсу «Фінансова грамотність. Фінанси. Що? Чому? Як?».

Щорічно в багатьох країнах світу 31 жовтня відзначають Всесвітній день заощаджень. Свято бере свій початок в 1924 р, коли в м.Мілан (Італія) представники ощадних кас з 29 країн світу зібралися на перший інтернаціональний спеціалізований конгрес. Мета Всесвітнього дня заощаджень – це просування культури заощаджень. Населення має довіряти банкам і бути спокійним в тому, що їх заощадження надійно збережені. Накопичення заощаджень — можливість планувати своє майбутнє і впевнено йти до своєї мети.

«Вітаю усіх. Хочу сказати, що я працюю в банку майже 18 років і почав працювати ще з 5-го курсу університету. У вас є чудова можливість і перспектива працювати в банківській сфері і бажаю успіху усім, хто себе там знайде. Ми в Правекс Банку завжди керуємося у своїх діях принципами соціальної відповідальності, які розроблені міжнародною групою Intesa Sanpaolo. Ми направляємо багато зусиль та ініціатив на розвиток соціальної відповідальності, охорони здоров’я, також ми приділяємо увагу питанням захисту екології та дотриманню прав людини. Важливо, щоб усі фінансові організації приділяли увагу не тільки своєму прибутку, а й цим важливим соціальним ініціативам. Саме тому разом з Проектом USAID «Трансформація фінансового сектору» ми розробили цю чудову ініціативу. Ми вважаємо, що наше майбутнє – наша молодь, яка повинна буди фінансово грамотною. Тому що, саме в молоді закладений майбутній розвиток економіки нашої держави і всі вони у майбутньому будуть спеціалістами своєї галузі. Фінансово освічена молодь – є важливим фактором у розвитку нашої економіки і ми як банківська установа зацікавлені у розвитку нашої молоді. Можливо у майбутньому хтось з вас приєднається до команди нашого банку. Ми дякуємо нашим партнерам із USAID, та усім, хто допоміг нам в реалізації цієї ініціативи», — зазначив Олег Заяць, начальник відділу по роботі з фізичними особами Головного управління роздрібного бізнесу Правекс Банку.

Новий курс з фінансової грамотності складається з навчального посібника та робочого зошиту «Фінансова грамотність: Фінанси. Що? Чому? Як?». Нові навчальні матеріали розроблялися з урахуванням найкращих міжнародних практик та курсів з фінансової грамотності, які на сьогодні пропонуються в Європі та США, та поєднують теорію і практику, що дозволить учням використовувати набуті знання під час уроків у реальному житті. Також у новому навчальному посібнику були враховані усі останні зміни, які відбулися у міжнародних фінансових системах світу та України.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися