Мінфін - Курси валют України

Встановити
2 листопада 2020, 17:20

АМКУ оштрафував Ощадбанк більш ніж на мільйон. Банк піде до суду

АМКУ оштрафувала державний Ощадбанк за вчинення порушення у вигляді неподання інформації на вимогу державного уповноваженого Комітету у встановлений ним строк. Про це повідомляється на сайті АМКУ.

АМКУ наклав штраф на Ощадбанк у розмірі понад 1 мільйон
Фото: vchasnoua.com

Що сталося — версія АМКУ

Ощадбанк не надав інформацію, яку вимагав Комітет з метою збору доказів та доведення або спростування ознак порушення у вигляді здійснення концентрації без дозволу органів Комітету. 

Значний розмір штрафу пов'язаний з урахуванням обтяжуючих обставин справи під час прийняття рішення. Про які обставини йдеться, АМКУ не уточнює.

За інформацією АМКУ, відмова банку у наданні інформації на вимогу Комітету призвела до неможливості встановлення дійсних обставин та завершення розслідування. Тобто унеможливило виконання Комітетом покладених на нього обов’язків.

Що відповіли в Ощадбанку

«Ощадбанк вважає ухвалене рішення АМКУ незаконним і необґрунтованим, тому після отримання повного тексту цього рішення його буде оскаржено в судовому порядку в передбачені чинним законодавством строки», — йдеться в коментарі пресслужби банку на запит «Мінфіну».

До речі

Чинне законодавство не передбачає звільнення банківських установ від необхідності отримання дозволу на концентрацію, незважаючи на захист банком своїх прав як кредитора (за винятком ситуацій, які передбачені п. 5 ч. 3 ст. 22 Закону України «Про захист економічної конкуренції»).

Читайте також: АМКУ дозволив кіпрській компанії Тігіпка купити Промінвестбанк

Коментарі - 1

+
0
Kuznetsov123
Kuznetsov123
3 листопада 2020, 20:06
#
Самый худший банк, он позорит банковскую систему Украины.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися