Мінфін - Курси валют України

Встановити
26 жовтня 2020, 15:22

МВФ прагне повільнішого відновлення економіки в Азії

Згідно з останнім звітом Міжнародного валютного фонду (МВФ) Азійсько-Тихоокеанський регіон у 3-му кварталі починає відновлюватися після найгіршої рецесії у своїй історії. Однак, як йдеться в повідомленні Фонду, його турбує нерівномірне поліпшення ситуації в окремих країнах.

МВФ прагне повільнішого відновлення економіки в Азії
Фото: visasam.ru

Якою є ситуація

Прогноз МВФ для регіону був знижений у 2-му кварталі 2020 року до 2,2% – найгірший результат для цього регіону в історії.

Економіка Індії зазнала набагато більш різкого, ніж очікувалося, скорочення – на 24% в річному вираженні. Вона відновлюватиметься найближчими кварталами дуже повільно.

У Китаї, який постраждав від пандемії раніше, ніж інші країни, спостерігається досить стрімке відновлення після локдауну в 1-му кварталі. У цьому році зростання було переглянуто до 1,9%, що є рідкісним позитивним показником серед безлічі негативних.

Читайте також: У вересні відновлення китайської економіки сповільнилося

Країни з розвинутою економікою (Австралія, Південна Корея, Японія та Нова Зеландія), які все ще перебувають у стані рецесії, очікують на кінець 2020 року дещо кращі результати, ніж раніше.

МВФ прогнозує, що в Новій Зеландії в цьому році буде зафіксовано спад економіки на 6,1%, в Японії – на 5,3%. В Австралії очікується зниження на 4,2%.

Через рік ці три країни повідомлять про зростання ВВП, але помірно – на 4,4% в Новій Зеландії, 2,3% в Японії і 3% в Австралії.

Страхування від covid-19. Виплата до 50 тисяч гривень

Ризики для регіону

Ризики для відновлення регіону полягають в:

  • уповільненні зростання світової економіки;
  • закритих кордонах;
  • торгових обмеженнях.

Але є й гарна новина, йдеться у звіті МВФ. «Гарна новина полягає в тому, що ми очікуємо зростання в районі 6,9% в 2021 році», – визнають експерти, хоча декларують, що навіть на цьому тлі регіон не досягне допандемічних рівнів.

На думку МВФ, світ може винести уроки з Азійсько-Тихоокеанського регіону в боротьбі з covid-19. Держави ввели обмеження навіть при низьких рівнях захворюваності та послабили заходи тільки після «придушення» вірусу. В організації додали, що така політика, як масове тестування і відстеження контактів, також вплинули на відновлення економіки.

Читайте також: Світовий банк: відновлення світової економіки може зайняти 5 років

Стежте за цікавими та ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка та коронавірус».

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися