Мінфін - Курси валют України

Встановити
23 жовтня 2020, 15:28

Рішення про виплату Приватбанком $350 мільйонів Суркісам розглянуть 29 жовтня

Київський апеляційний суд на тиждень переніс розгляд питання про те, щоб призупинити рішення суду про виплату Приватбанком компаніям Суркісів $350 млн. Про це НВ Бізнес повідомили в пресслужбі банку.

Київський апеляційний суд на тиждень переніс розгляд питання про те, щоб призупинити рішення суду про виплату Приватбанком компаніям Суркісів $350 млн.
Фото: 5.ua

Підсумок вчорашнього суду

Київський апеляційний суд 29 жовтня розгляне питання про призупинення дії ухвали судді Печерського райсуду Києва Сергія Вовка від 2 вересня про примусове виконання рішення цього ж суду від 2017 року про зобов'язання державного Приватбанку обслуговувати депозити компаній братів Суркісів, заборгованість за якими позивачі оцінюють в $350 млн.

У банку повідомили, що суд відклав розпочатий 22 жовтня розгляд апеляційної скарги банку на відповідну ухвалу судді Вовка. На наступному засіданні суд розглядатиме тільки питання призупинення цієї ухвали.

Читайте також: Верховний Суд не застосував «антиколомойський» закон у справі Суркісів і Привата

За словами представника банку, суд переніс засідання через необхідність отримання завіреного рішення Верховного Суду, яким останній зупинив дію постанови про забезпечення від 2017 року.

Читайте також: Справа Суркісів не повинна цікавити вкладників Приватбанку

Передісторія

  • 2 вересня суд задовольнив позов компаній Суркісів до Приватбанку на $350 млн. Позов розглядав суддя Сергій Вовк, незважаючи на скарги Приватбанку. У державному банку заявили, що пов'язані з Суркісами офшорні компанії вдалися до маніпуляції автоматизованим розподілом судових справ на користь Вовка.
  • Тоді міністр юстиції Денис Малюська заявив, що рішення про стягнення з Приватбанку $ 350 млн на користь компаній Суркісів суперечить суті позову.

Коментарі - 3

+
0
Алексей Сахаров
Алексей Сахаров
23 жовтня 2020, 15:41
#
Люди храните деньги в банке, чем больше тем лучше, но если что то пойдёт не так, вам их не когда не отдадут...
+
0
PELE1987
PELE1987
23 жовтня 2020, 16:44
#
Яку зручну дату вибрали 29.10,якраз після виборів.Я так міркую,що рішення буде позитивне для Суркісів,враховуючи лояльність Печерського суду до олігархів.
+
0
Igorenya
Igorenya
24 жовтня 2020, 13:30
#
Овцы целы и Вовки сыты!
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися