Мінфін - Курси валют України

Встановити
23 жовтня 2020, 12:39

АМКУ дозволив Novus придбати торговельну мережу Billa

Антимонопольний комітет України видав дозвіл компанії UAB Council Trade House (група Novus) придбати 100% статутного капіталу Білла-Україна у компанії Rewe International AG (Група REWE). Про це повідомляє пресслужба АМКУ.

Антимонопольний комітет України видав дозвіл компанії UAB Council Trade House (група Novus) придбати 100% статутного капіталу Білла-Україна у компанії Rewe International AG (Група REWE).
Фото: epravda.com.ua

Чим АМКУ аргументує рішення

Як відзначають в АМКУ, сукупна частка учасників концентрації за результатами 2018 року і першої половини 2020 року становить 10-15% на ринках роздрібної торгівлі продовольчими товарами в містах Київ, Бориспіль та Ірпінь. Найбільша частка не досягає 17% в Ірпені за результатами 2019 року.

Спільна частка на ринках непродовольчих товарів і в сегменті здачі в оренду комерційної нерухомості не перевищує 5%.

Читайте також: Власники Novus купують мережу супермаркетів Billa

З огляду на те що сукупні частки учасників концентрації на задіяних ринках незначні, АМКУ прийняв рішення, що це не призведе до монополізації чи істотного обмеження конкуренції на товарних ринках України і надав відповідний дозвіл.

Читайте також: Власники Novus планують купити київський ринок «Столичний»

Раніше повідомлялося

  • 22 липня 2020 року Рада директор ЄБРР схвалив виділення Novus довгострокового кредиту в розмірі $100 млн на розширення мереж супермаркетів.

Австрійська мережа Billa входить до складу в Rewe Group і налічує 35 магазинів в Україні, розташованих в Києві, Київській області та місті Житомирі. Вона була першим міжнародним ритейлером на українському ринку. Компанія прийшла в Україну на початку 2000-х років, відкривши магазини в Києві, Харкові та Дніпрі, а найбільшого розвитку досягла в кризовий 2014-й.

NOVUS Україна — це 46 магазинів, в тому числі франчайзингові. Загальна площа торгових комплексів становить понад 220 000 кв. м., більше 5500 працівників і більше 50 тисяч найменувань різних категорій товарів.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися