Мінфін - Курси валют України

Встановити
22 жовтня 2020, 13:05

У 2020 році обсяг світової торгівлі впаде на 7-9% — звіт ООН

Порівняно з 2019 роком обсяг світової торгівлі у поточному році впаде на 7-9%. Такий прогноз попри ознаки крихкого відновлення економіки на чолі з Китаєм в третьому кварталі презентовано у звіті ООН, пише Reuters.

У 2020 році обсяг світової торгівлі впаде на 7-9% — звіт ООН
Фото: iccwbo.ru

Докладніше

Жоден регіон не уникнув наслідків спаду світової торгівлі на 19% в річному вираженні в другому кварталі через пандемію covid-19, повідомляється у звіті U.N. Conference on Trade and Development (UNCTAD).

Світова торгівля дещо відновилася в третьому кварталі, але її обсяги були меншими на 4,5%, ніж за той самий період торік.

«Торгівля обладнанням для домашніх офісів та медичним приладдям зросла у третьому кварталі. Одночасно в автомобільному та енергетичному секторах показники продовжували знижуватися. У текстильному секторі також спостерігалося сильне зростання», — повідомили в UNCTAD.

Попередній прогноз передбачає, що обсяг світової торгівлі в четвертому кварталі буде на 3% нижчим за минулорічний показник.

Однак, як зазначається у звіті, все залежатиме від того, як буде розвиватися пандемія. Якщо в найближчі місяці пандемія розширюватиметься, це може призвести до погіршення умов для регуляторів та раптового посилення політики торговельних обмежень.

Читайте також: Світова торгівля впаде на 9,2% за підсумками року — СОТ

Що прогнозує СОТ

Світова організація торгівлі прогнозує, що у 2020 році падіння становитиме 9,2% порівняно з попереднім роком.

У попередньому, квітневому, прогнозі СОТ оцінювала падіння обсягів світової торгівлі на рівні 12,9%.

У 2021 році обсяг світової торгівлі, за даними цієї міжнародної організації, збільшиться на 7,2%, але все ще залишиться нижче докризового рівня. «Це все ще набагато менше, ніж 21,3% зростання, прогнозоване перед початком пандемії», — зазначає СОТ.

Читайте також: Світова торгівля впала до рівня кризи 2008-2009 років — СОТ

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися