Мінфін - Курси валют України

Встановити
22 жовтня 2020, 9:18

Зеленський хоче спростити процедуру банкрутства під час карантину

Президент Володимир Зеленський подав до Верховної Ради законопроєкт, який має на меті змінити процедуру банкрутства на період карантину. 

Президент Володимир Зеленський подав до Верховної Ради законопроєкт, який має на меті змінити процедуру банкрутства на період карантину.
Фото: rbc.ua

Що хоче змінити президент

Згідно із законопроєктом №4220 зміни до Кодексу про процедури банкрутства необхідні, адже через карантинні обмеження затягується провадження у справах про банкрутство.

Відповідно до законопроєкту, на період дії карантину збори комітету кредиторів для оголошення банкрутства можуть проводитися у режимі відеоконференції. Для підтвердження особи та повноважень учасника зборів надаються документи, засвідчені електронним цифровим підписом. А якщо учасник не має ЕЦП, то підтвердження його особистості здійснюється у порядку, визначеному законом про Єдиний державний демографічний реєстр.

Читайте також: В Україні запрацював Кодекс по процедурах банкрутства

Крім того, що збори кредиторів можуть проводитися шляхом опитування. Ініціатор опитування посилає всім учасникам зборів запит з проєкт рішення щодо запропонованого питання. У такому запиті зазначаються адреса, на який учасники опитування повинні направити свою відповідь, і термін для надання відповіді.

Також пропонується дозволити судам за клопотанням комітету кредиторів або за власною ініціативою продовжувати терміни проведення попереднього засідання суду у справі про банкрутство.

На що впливає законопроєкт

Ухвалення цього законопроєкту дозволить скасувати мораторій на оголошення банкрутства бюджетними, оголошений президентом Зеленським в жовтні.

Читайте також: Почати з чистого аркуша. Що принесе новий кодекс про банкрутство

Нагадаємо

  • 13 жовтня президент підписав закон про заборону банкрутства бюджетних установ.
  • 21 жовтня 2019 року було введено в дію Кодекс по процедурах банкрутства, який Верховна Рада ухвалила в жовтні 2018 року.
  • Кодекс України про процедурах банкрутства — це перший за час незалежності України комплексний документ, який регулює всі процедурні питання банкрутства.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися