Мінфін - Курси валют України

Встановити
16 жовтня 2020, 19:37

Головне за тиждень: нові прогнози МВФ, порівняння реферальних програм банків та диверсифікація інвестицій

Міжнародний валютний фонд дещо поліпшив прогноз падіння ВВП України в 2020 році – до мінус 7,2%. Про це йдеться у жовтневій доповіді МВФ «Перспективи розвитку світової економіки». Раніше, у червні, МВФ прогнозував падіння до 8,2%.

Стандарти життя по всьому світу після пандемії надовго погіршаться — МВФ

Криза, яка почалася через пандемію коронавірусу, надовго погіршить стандарти життя по всьому світу. Податки для багатих і компаній можуть вирости, щоб пом'якшити цей збиток. Про це йдеться в середньостроковому прогнозі МВФ «Перспективи світової економіки».

«Бюджету в жовтні не буде». Засідання щодо внесення поправок не відбулося

Засідання Комітету Верховної Ради з питань бюджету, на якому повинні були затвердити поправки до проекту держбюджету-2021, 16 жовтня скасували. Про це повідомив член комітету, народний депутат від «Європейської солідарності» Олексій Гончаренко.

Зменшуємо ризики: як зібрати інвестиційний портфель

Кожен інвестор має на меті не тільки отримання прибутку, а й мінімізацію втрат. Надто – якщо йдеться про вкладення у ризикові активи. Уникнути або зменшити втрати дозволяє диверсифікація інвестицій.

Як знайти «свого» єдинорога і заробити 350% прибутку

Згідно з дослідженням онлайнової бази даних компаній, людей та інвесторів CrunchBase, прибуток інвесторів, які вкладають гроші в стартапи, становить близько 676%. Якщо з цієї цифри прибрати власників, які самі інвестували в свій бізнес, то навіть половина або четверта частина складе 350 або 175% прибутку.

Як заробити на «друзях»: порівняння реферальних програм українських банків

Банки невпинно працюють над залученням нових клієнтів. Найкращий інструмент у цій справі — рекомендація. Тому фінустанови готові платити гроші за те, що ви приведете в банк своїх друзів, родичів і знайомих. «Мінфін» порівняв реферальні програми.

Нацбанк анонсував гарантування вкладів у кредитних спілках

Нацбанк ініціює запровадження системи гарантування вкладів у кредитних спілках після вивчення цього питання. Про це заявила перший заступник голови Нацбанку Катерина Рожкова під час прес-конференції з нагоди Міжнародного дня кредитних спілок.

Справу про скасування націоналізації Приватбанку відновили

Справу про скасування націоналізації Приватбанку відновили. Колишній власник Приватбанку Ігор Коломойський подав апеляцію на відновлення в Господарському суді процесу про скасування договору купівлі-продажу банку Мінфіну.

Про що ви хочете почитати на «Мінфіні»? Розкажіть нам, і ми напишемо

«Мінфін» відкриває нову рубрику — «На прохання читачів». У ній ми будемо публікувати статті, написані за запитами користувачів порталу.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися