Мінфін - Курси валют України

Встановити
15 жовтня 2020, 15:31

Золото подорожчало на новинах про розвиток пандемії

Котирування золота 14 жовтня вранці зросли в рамках коригування після попереднього зниження, свідчить лондонський фіксинг.

Золото подорожчало на новинах про розвиток пандемії
Фото: pixabay.com

Фактори змін

В основі підвищення ціни золота — фактор коригування і новини про припинення випробувань вакцини від коронавіруса компанією Johnson & Johnson, а також зростання захворюваності в світі, як свідчать дані торгів.

13 жовтня золото подешевшало на 1,7% на фоні зростання ризикових настроїв на світових ринках у світі збереження надій на прийняття нового пакета підтримки економіки США.

15 жовтня певне коригування по золоту триває і після ранкового зльоту котирувань на момент публікації новини золото перебуває в межах $1891 за унцію.

Ціна грудневого ф'ючерсу на золото на нью-йоркській біржі Comex зростала на 0,19%, або на $3,55 — до $1898,2 за тройську унцію. Грудневий ф'ючерс на срібло дорожчав на 0,38% — до $24,21 за унцію.

Уточнення

Компанія Johnson & Johnson призупинила надання доз своєї вакцини від COVID-19 учасникам випробувань через невідому хворобу у добровольця. Компанія сподівається найближчим часом з'ясувати, чи зможе вона відновити випробування.

Читайте також: Інвестиції в золото: як це працює

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися