Мінфін - Курси валют України

Встановити
9 жовтня 2020, 16:29

Пан-європейська біржа Euronext купує фондову біржу Італії за $5 мільярдів

Пан-європейська біржа Euronext купує за $ 5,09 млрд італійську фондову біржу Borsa Italianа в Мілані, яка належить Лондонській фондовій біржі. Про це повідомляє Reuters, передає Liga.net.

Пан-європейська біржа Euronext купує за $ 5,09 млрд італійську фондову біржу Borsa Italianа в Мілані, яка належить Лондонській фондовій біржі.
Фото: etfstream.com

Деталі угоди

Лондонська біржа на вимогу Европейcкой Комісії змушена продати Borsa Italianа, щоб завершити більшу угоду — покупку за $27 млрд провайдера фінансової інформації Refinitiv.

Euronext в останні роки програє конкуренцію німецькій Deutsche Boerse і швейцарській SIX. Купівля італійської біржі дасть змогу французькому торговому майданчику відновити втрачені конкурентні позиції.

Ринкова капіталізація Euronext становить $7 млрд, і компанії, через брак власних коштів, доведеться вдатися до позикового капіталу, щоб профінансувати угоду.

Читайте також: Найбільший збій за 15 років. Токійська фондова біржа зупинила роботу

Для Італії продаж Borsa Italianа є досить чутливою політичною подією, оскільки італійська біржа володіє торговим майданчиком MTS, де торгуються державні облігації на загальну суму $ 2,5 трлн.

Щоб уникнути протидії угоді з боку італійського уряду, Euronext згодна на спільне управління Borsa Italianа з державним фінансовим агентством CDP і найбільшим банком Італії Intesa SanPaolo.

Читайте також: Біржа Гонконгу запропонувала Лондонській біржі об'єднатися

Що відомо про Euronext

Euronext — пан-європейська фондова біржа, до якої входять 15 торгових майданчиків в Амстердамі, Лісабоні, Лондоні, Брюсселі і Парижі. Торгує акціями і деривативами, надає послуги клірингу та фінансову інформацію. Перебуває в стратегічному союзі в Нью-Йоркською фондовою біржею. Є п'ятою найбільшою біржею у світі.

Раніше повідомлялося

  • Акції найбільших IT-компаній світу — Apple, Amazon і Google — сильно переоцінені, заявив власник Rogers Holdings Джим Роджерс. Він не збирається в них інвестувати і радить звернути увагу на менш популярні активи.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися