Мінфін - Курси валют України

Встановити
8 жовтня 2020, 15:53

Forward Bank підтверджено високий рейтинг надійності банківських вкладів та кредитного рейтингу

Українське рейтингове агентство IBI-Rating підтвердило Форвард Банку рейтинг депозитів на рівні 5 (відмінна надійність) та кредитний рейтинг на рівні uaA з прогнозом «у розвитку».

Як повідомляється у релізі агентства, обсяг високоліквідних активів Форвард Банку підтримується на достатньому рівні та більш ніж у півтора рази перевищує зобов’язання на вимогу. За рахунок значного нарощення статутного капіталу у 2018 році банк має певний профіцит ліквідності – станом на початок липня 2020 року тимчасово вільні кошти у сумі майже 170 млн грн інвестовано в гривневі ОВДП.

Завдяки додатковим внескам акціонера та прибутковій діяльності банку у минулому році, капіталізація установи підтримується на достатньому рівні та відповідає вимогам законодавства. Станом на початок липня 2020 року регулятивний капітал на 100% представлено основним капіталом. Додатково регулятивний капітал захищений наявною у власності нерухомістю.

У першому півріччі поточного року банк провів очищення балансу від проблемних активів, наразі поточна частка проблемного портфеля становить менше 10%. Якість активів підтримується достатнім рівнем покриття простроченої заборгованості сформованими резервами, диверсифікацією кредитного портфеля, а також відсутністю валютної складової в кредитному портфелі.

Рівень покриття активних операцій власним капіталом є прийнятним.

Для проведення аналітичного дослідження були використані матеріали, отримані від Форвард Банку, у тому числі: фінансова звітність за 2017-2019 рр. та І півріччя 2020 року, планові показники діяльності, інша необхідна внутрішня інформація, а також інформація з відкритих джерел, яку рейтингове агентство вважає достовірною.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися