Мінфін - Курси валют України

Встановити
8 жовтня 2020, 11:00

Як продати біткоіни вигідно

Маєте криптовалюту, але не знаєте, як продати біткоіни за долари або гривні? У реальності це дуже просто і швидко. Давайте розберемо найпоширеніші методи продажу криптовалюти.

Як продати біткоіни вигідно

Для цього можна використовувати кілька варіантів. Але спочатку потрібно вирішити, що для вас в пріоритеті — гроші або час. Адже оперативність обміну часто компенсується підвищеними відсотками за операцію або спеціально заниженим курсом. А щоб продати BTC за максимально вигідною ціною, нерідко доводиться дуже довго чекати. Тому потрібно знайти золоту середину.

Серед усіх методів обміну криптовалюти найшвидші:

  • криптовалютні біржі;
  • обмінники;
  • прямі міняйли.

Розглянемо кожен варіант детальніше.

Криптовалютні біржі

Такі проєкти — це спеціалізовані автоматизовані майданчики, на яких можна купувати, продавати та обмінювати різні криптовалюти.

Цей метод підійде для тих власників криптовалюти, для яких важлива надійність обміну та які планують продавати Bitcoin таким чином на постійній основі.

Щоб мати доступ до обмінного функціоналу криптобіржі, для початку на майданчику доведеться зареєструватися. Крім того, для здійснення операцій та обміну великих сум необхідно буде пройти процедуру верифікації особистості.

Через біржу ви можете продати біткоіни за Тезер, а потім обміняти його на гривні (залежно від біржі). Продаж і купівля завжди працюють швидко, але виведення коштів з рахунку може зайняти навіть кілька діб.

Обмінники

Цей метод підійде тим, хто хоче обміняти біткоіни максимально швидко і з мінімальними втратами на часі і комісії. За допомогою обмінника можна зробити обмін крипти на долари або гривні буквально за кілька секунд. І нерідко — навіть без необхідності реєструватися.

Але тут потрібно пам'ятати, що обмінники дуже сильно відрізняються один від одного за курсом і розміром комісії. Тому спочатку доведеться витратити якийсь час, щоб знайти майданчик з умовами, які повністю вас влаштовують. Наприклад, сервіс автоматичного і ручного обміну криптовалюти Cashout.biz.

Прямі міняйли

Такий варіант теж дозволяє як продати біткоіни за долари або гривні, так і купити криптовалюту. Міняйли — звичайні користувачі, як і ви, які мають на своїх рахунках певні суми грошей і готові обміняти їх на біткоіни. Знайти міняйла можна на спеціалізованих майданчиках.

На відміну від попереднього варіанту, адміністрація цих майданчиків виступатиме лише гарантом конвертації валют, контролюючи виконання зобов'язань кожної із сторін обміну. Здійснювати операції з міняйлами можна і на пряму, але такий варіант має багато ризиків.

Якщо ж використовувати спеціалізовані майданчики, то схема обміну буде приблизно такою:

  1. Ви реєструєтеся на майданчику і знаходите людини, готову обміняти біткоіни, скажімо, на гривні (і курс вас влаштовує).
  2. Кожен з учасників обміну відправляє гроші на рахунок адміністрації майданчика, яка виконує роль гаранта угоди.
  3. Адміністрація перевіряє надходження грошей на рахунок і переводить кожній із сторін обміну кошти в потрібному обсязі. Якщо умови порушено, гроші повертаються обом сторонам.

Зазвичай такі майданчики заробляють на послугах гаранта. Тобто за кожну операцію ви сплачуватимете певний відсоток від суми адміністрації, а він майже завжди чималий.

Тепер ви знаєте, де і як продати біткоіни. Найпопулярніший, швидкий, надійний і простий варіант — використання обмінника.

Коментарі - 1

+
0
mphet26
mphet26
8 жовтня 2020, 11:12
#
Правильное название «как избавиться закрепив убыток»
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися