Мінфін - Курси валют України

Встановити
7 жовтня 2020, 18:26

Прогноз світової економіки став оптимістичнішим — МВФ

Оновлений прогноз для глобальної економіки від МВФ буде поліпшено порівняно з червневою оцінкою падіння ВВП на 4,9% за підсумками 2020 року. Так вважає директорка-розпорядниця Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва, пише The Wall Street Journal.

Прогноз світової економіки став оптимістичнішим
Фото: m.day.kyiv.ua

Очікування

Світова економіка, що випробувала сильний негативний вплив від пандемії covid-19, в цьому році скоротиться не так істотно, як прогнозувалося в червні.

«За нашими оцінками, розвиток ситуації в другому і третьому кварталах був дещо кращим, ніж очікувалося, що дає змогу трохи переглянути наш глобальний прогноз на 2020 рік у бік поліпшення», — сказала Георгієва.

Проте очільниця МВФ зазначила, що «важка ситуація ще далека до завершення». «Усі країни зараз стикаються з тим, що я б назвала „довгим сходженням“ — важким підйомом, який буде довгим, нерівним і невизначеним», — підкреслила вона.

«Ми очікуємо, що в середньостроковій перспективі обсяг світового виробництва залишиться значно нижчим за наші докоронавірусні прогнози. Практично для всіх країн це стане перешкодою на шляху до підвищення рівня життя», — зазначила Георгієва.

Реалії

Георгієва повідомила, що МВФ в цьому році надав фінансування 81 з 189 країн — членів фонду. Загальний обсяг кредитних зобов'язань становив $280 млрд.

У межах традиційних осінніх зустрічей МВФ і Світового банку, які в цьому році через пандемію пройдуть в онлайн-форматі, 13 жовтня буде представлено огляд світової економіки (WEO).

У червні фонд погіршив оцінку падіння світової економіки за підсумками поточного року до 4,9% з раніше очікуваних 3%. Відновлення глобального ВВП в 2021 році МВФ також очікував нижчими темпами, ніж у квітні, — на 5,4% замість 5,8%.

Читайте також: Нова covid-хвиля може затримати відновлення економіки єврозони — Лаґард

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися