Мінфін - Курси валют України

Встановити
7 жовтня 2020, 9:50

Goldman Sachs рекомендує інвесторам купувати фунт

Шестимісячний прогноз банку передбачає, що фунт зміцниться до 1,33. Інвестори повинні купувати фунт, оскільки торгова угода по Brexit, ймовірно, буде узгоджена на початку наступного місяця, вважають аналітики Goldman Sachs.

Шестимісячний прогноз банку передбачає, що фунт зміцниться до 1,33.
Фото: mind.ua

Як пише Profinance, аналітики інвестиційного банку заявили, що «складна» угода буде укладена на початку листопада і ратифікована до кінця грудня, раніше встановленого терміну до кінця року.

Вони підкреслили, що ринок оцінює значний ступінь невизначеності, яка «більше не є виправданою».

Прогноз по фунту

Фунт зміцниться до 87 пенсів за відношенню до євро з 90,86 пенсів в понеділок, прогнозують в Goldman Sachs, рекомендуючи інвесторам «відкривати довгу» позицію по фунту проти євро.

Читайте також: Brexit: JPMorgan виведе активи на $ 230 мільярдів з Британії

Шестимісячний прогноз банку передбачає, що фунт зміцниться до 1,33 за долар з 1,2974 долара в понеділок. Прогноз на 12 місяців становить 1,44 долара за фунт.

Аналітики банку відзначили, що ризик зриву переговорів «не виключений». Але їх основна точка зору, як і раніше полягає в тому, що «тонку торговельну угоду про нульові тарифи і нульові квоти буде укладено до початку листопада».

Чытайте також: Лондон втратив статус глобального фінансового центру через Brexit — FT

Передісторія

Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон і президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляйен розмовляли по телефону в суботу, що було широко розцінено, як позитивний крок до досягнення угоди.

Учасники переговорів погодилися з важливістю укладення угоди і що головні перемовники Великобританії і Європейського союзу будуть «інтенсивно працювати» над усуненням «значних розбіжностей» між двома сторонами.

Як відзначають аналітики Goldman Sachs, телефонні переговори, а також «стримана» відповідь ЄС на суперечливий міжнародний законопроект про Брексит, що порушує міжнародні закони, вказують на напрям в сторону узгодження угоди.

1 лютого 2020 Великобританія після трьох років спроб, скандалів і суперечок нарешті залишила Європейський союз.

Читайте також: «Брексит»: наслідки для Великобританії та уроки для України

Коментарі - 3

+
0
Ferox
Ferox
7 жовтня 2020, 9:55
#
Не понимаю, как можно инвестировать фиатные деньги в другие фиатные деньги? Они же не платят дивиденды, как говорит Баффет. :)
+
0
SkrudjMacduck
SkrudjMacduck
7 жовтня 2020, 10:07
#
На різниці ціни та ще й з кредитним плечем можна заробити більше, ніж на дивідендах. Але і втратити легше.
+
+43
lenta19
lenta19
7 жовтня 2020, 10:06
#
Bitcoin — иллюзия, которая притягивает шарлатанов, уверен глава Berkshire Hathaway Уоррен Баффет.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися