Мінфін - Курси валют України

Встановити
6 жовтня 2020, 16:20

Більше половини читачів «Мінфіну» очікують в жовтні долар по 29 гривень

Більше половини читачів «Мінфіну» вважають, що в жовтні курс долара підніметься вище 29 грн/$, а євро — 34 грн за євро. Про це свідчать результати опитування, яке провів «Мінфін».

Більше половини читачів «Мінфіну» вважають, що в жовтні курс долара підніметься вище 29 грн/$, а євро — 34 грн за євро.
Фото: kommersant.ru

Редакція запитала у читачів, чи досягне в жовтні курс долара позначки 29 грн/$, а євро — 34 грн за євро та запропонувала три варіанти відповідей:

  • Котирування євро та долара досягнуть і можливо перевищать 29 грн/$ і 34 грн за євро.

  • НБУ утримає курс на поточному рівні 28,3 грн/$ і 33,3 грн за євро.

  • Ні. Котирування опустяться нижче рівня 29 грн/$ 34 грн за євро.

Опитування проводили з 1 по 6 жовтня, в ньому взяло участь 876 осіб.

Читайте також: Скандали в Нацбанку: що буде з курсом

Що буде з курсом в жовтні

На валютному ринку збережуться девальваційні очікування, і гривня продовжить падати, однак інтенсивність ослаблення знизиться.

У жовтні, до продажу валюти підключаться аграрії, а імпортери, навпаки, знизять активність, після закупівель в вересні.

Нерезиденти мають істотний вплив на ринок, продовжуючи виводити свої інвестиції через продаж облігацій внутрішньої державної позики України (ОВДП) і дивіденди. Інвестори втрачають свій інтерес до покупки боргових паперів з прибутковістю нижче 10%, і покупцями на ринку залишаються державні банки.

Читайте також: Перша декада жовтня: чи варто побоюватися різкої девальвації гривні

«Така ситуація не дозволяє повноцінно фінансувати дефіцит бюджету, в результаті чого Національний банк змушений вдаватися до емісії гривні. Це в свою чергу посилює інфляційні очікування і запускає механізми зростання цін реального ринку, що ще більше тисне на гривню і відвертає інвесторів від низькодохідних держоблігацій», — зазначає керівник відділу аналітики ГК Forex Club Андрій Шевчишин.

За словами експерта, НБУ стримуватиме коливання і девальваційні атаки на ринку через інтервенції та викуп валюти.

У той же час, ситуація на зовнішніх ринках залишається для гривні сприятливою: ціни на зернові культури знаходяться на високому рівні; ціни на соняшникову олію хоч і впали, але утримуються на рівнях серпня. Сприятливими для експортерів залишаються і ціни на залізорудну сировину.

Читайте також: Хто винен у девальвації гривні?

Погіршує ситуацію для гривні ймовірність того, що аграрії не зможуть виконати зовнішньоторговельні контракти через низький урожай, і знизять пропозицію валюти на ринку.

Майбутні вибори президента США можуть зробити істотний вплив на динаміку американського долара на світових ринках.

Коментарі - 10

+
+55
Все буде Україна
Все буде Україна
6 жовтня 2020, 16:46
#
Больше половины минфина ожидает, нормальной власти, доллар по 25 максимум, и нормальные зарплаты.А кто ожидает курс 29 и ведущую за ним инфляцию со своими несчастными пару тысячами долларов, тот Д.б, причем с большой буквы.Как любят многие говорить«ИМХО».
+
0
Ponomariov
Ponomariov
6 жовтня 2020, 17:00
#
Больше половины ожидает доллар по 8. А по 30 и даже по29 как я прогнозировал ранее,не ждите не будет.
+
0
Владимир Бойко
Владимир Бойко
6 жовтня 2020, 17:13
#
Что бы курс падал, нужно подымать экономику, то есть запускать полностью Украинское производство полного цикла тех или иных товаров, пока этого нет то каждый товар стоит у нас в валюте (даже еслии он тут производиться, то оборудование, ресурсы и т/д импортные). А пока у нас основная статья наполнения бюджет - это налоги от импорта(который в долларах), доллар падать не будет, личное мое мнение, что есои в этом году доллар не перевалит за 29 то это будет победа.
+
+39
Все буде Україна
Все буде Україна
6 жовтня 2020, 17:26
#
Это все понятно, но экономику никто подымать как видите и не думает, идет одно пополнение карманов олигархам, ну и %на отдачу долгов..., а на обычных Людей как бы пох.и опять же, при курсе выше обычному человеку будет только хуже.Топчимся либо на месте, либо ..., загнали страну ..., с таким выходом из ситуации можно доллар и по 50 сделать, только как жить, и, что будет дальше!!!
+
0
Владимир Бойко
Владимир Бойко
6 жовтня 2020, 17:32
#
Я полностью согласен
+
0
Oleksandr Zherdii
Oleksandr Zherdii
6 жовтня 2020, 16:48
#
Більше половини населення України вважає, що проголосувавши за «гречку» на виборах, можна покращити життя в країні. Поменьше треба запитувати більшу половину аудіторії.
+
+36
Все буде Україна
Все буде Україна
6 жовтня 2020, 16:51
#
Тут проблема в том, что голосовать всегда не за кого, но надо…В итоге сытый уходит голодный приходит, такой себе круговорот.
+
+15
Viach
Viach
6 жовтня 2020, 18:00
#
Голосувати завжди є за кого, але в нас голосують не «головою», бо совки на голову слабенькі, а «серцем» за того, кого хвалять у телевізорі, а більшість ТВ в нас належить тим, кому давно вже пора на шибеницю.
+
+36
Все буде Україна
Все буде Україна
6 жовтня 2020, 17:01
#
Не страна, а диагноз.
+
0
Kastomer
Kastomer
6 жовтня 2020, 23:41
#
Территория под общим флагом, с общим гимном, но с разной культурой и бизнес-интересами. Для галочки выбираем с периодичностью подонков. Правда уже не разочаровываемся в них, так как изначально всё понятно :)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися