Мінфін - Курси валют України

Встановити
5 жовтня 2020, 19:11

Рада НБУ розглянула звіт про результати діяльності регулятора в першому півріччі

Рада НБУ розглянула звіт про результати діяльності та проведення внутрішнього аудиту у структурних підрозділах Національного банку за перше півріччя 2020 року. Про це повідомив у фейсбуці голова Ради НБУ Богдан Данилишин.

Рада НБУ розглянула Звіт про результати діяльності та проведення внутрішнього аудиту у структурних підрозділах Національного банку за перше півріччя 2020 року.
Фото: facebook.com

Як оцінили результати діяльності

За підсумками Рада не виявила критичних порушень, які могли б негативно вплинути на виконання основних функцій НБУ. Також констатувала відсутність істотних недоліків, що ставлять під сумнів достовірність та цілісність фінансової звітності.

Аудиторські перевірки, проведені в межах співпраці з МВФ, підтвердили правильність розрахунку таких монетарних показників НБУ, як «монетарна база», «чисті міжнародні резерви», «чисті внутрішні активи» станом на кожну звітну дату.

Що рекомендували правлінню НБУ

  • забезпечити належну роботу функції комплаєнс;
  • посилити контроль під час прийняття рішень щодо застосування заходів впливу на банківські установи, зокрема у сфері фінансового моніторингу;
  • мінімізувати ризики інформаційної безпеки під час віддаленої роботи в НБУ.

Читайте також: Як новий глава НБУ поміняє кадровий склад центробанку

Раніше повідомлялося

  • На засіданні Ради Національного банку 2 жовтня розглянули також кілька організаційних і кадрових питань. Зокрема, було оголошено догану і висловлено недовіру двом членам правління Нацбанку – Катерині Рожковій і Дмитру Сологубу.

Коментарі - 1

+
+41
Qwerty1999
Qwerty1999
5 жовтня 2020, 22:13
#
«Совет не обнаружил критических нарушений, которые могли бы негативно повлиять на выполнение основных функций НБУ

Нарушений не обнаружено, но указание свыше - уволить под любым предлогом никто не отменял...
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися