Мінфін - Курси валют України

Встановити
4 жовтня 2020, 12:18

У США проведуть найбільшу нафтову угоду з початку пандемії

У США акціонери нафтогазової компанії Noble Energy Inc схвалили операцію по злиттю з Chevron Corp. Ця угода стане найбільшою нафтовою угодою з початку пандемії коронавірусу, повідомляє Reuters.

У США акціонери нафтогазової компанії Noble Energy Inc схвалили операцію по злиттю з Chevron Corp.
Фото: panorama-insurance.com

Що відомо про угоду

Про операцію оголосили в липні 2020 року. По суті, це обмін акціями: акціонери Noble Energy отримають за кожну акцію, що їм належить, по 0,1191 акції Chevron.

З огляду на вартість акцій Chevron на момент підписання угоди, сума угоди становила $ 5 млрд.

Читайте також: Коронавірус Трампа обвалив ціни на нафту. Долар подешевшав до ієни

Відомо, що сторони планують закрити операцію в четвертому кварталі 2020 року. У результаті акціонерам Noble Energy буде належати близько 3% об'єднаної компанії.

Як зазначається, Noble Energy, історія якої налічує більше 85 років, працює у сфері розвідки та видобутку нафти і газу. Компанія управляє портфелем високоякісних активів у США, а також на шельфі Східного Середземномор'я і західного узбережжя Африки.

Читайте також: Саудівська Аравія знизила ціни на нафту через проблеми з відновленням попиту

Раніше повідомлялося

  • Вранці 2 жовтня знизилися всі активи, які прийнято вважати ризиковими, — від нафти до валют країн, що розвиваються. Причина — коронавірус, який виявили у президента США Дональда Трампа.
  • Ціни на нафту прискорили зниження майже до 3%. Ф'ючерси на нафту марки Brent станом на 10:50 знизилися на 3,05% до $ 39,77 за барель до 09:32 на WTI — зменшили 2,84% до $ 37,62 за барель.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися