Мінфін - Курси валют України

Встановити
2 жовтня 2020, 10:15

Німеччина оштрафувала H&M на рекордні 35,3 мільйонів євро. Причина — шпигунство

Шведська група Hennes and Mauritz (H&M), яку обвинуватили в шпигунстві за сотнями співробітників в нюрнберзькій філії, тепер змушена заплатити штраф в розмірі 35,3 млн євро за порушення закону про конфіденційність. Про це повідомляє Thomson Reuters Foundation News.

Причина штрафу

Штраф наклало Гамбурзьке бюро із захисту даних.

За його даними, керівники компанії «отримували детальну інформацію про особисте життя своїх співробітників під час індивідуальних бесід і неформальних бесід, починаючи від досить нешкідливих подробиць і закінчуючи сімейними проблемами та релігійними переконаннями».

Деяка інформація зберігалась в цифровому вигляді.

Влада Гамбурга заявляє, що існують «записи з високим рівнем деталізації», використовувані для отримання профілю співробітника для вживання заходів та рішень у трудових відносинах.

Читайте також: H&M відкриє в Україні магазин нового формату

«Ця справа свідчить про серйозне нехтуванні захистом даних співробітників на сайті H&M в Нюрнберзі, – сказав Йоханнес Каспар, співробітник із захисту даних в Гамбурзі. – Таким чином, розмір накладеного штрафу є адекватним і буде утримувати компанії від порушення конфіденційності своїх співробітників».

Про незаконний збір даних стало відомо, коли інформація стала на кілька годин доступною для всієї компанії через помилку конфігурації в жовтні 2019 року. Після того, як орган із захисту даних в Гамбурзі був проінформований про цей факт, він спочатку наказав «заморозити» весь мережевий пристрій, а потім запросив про його передачу.

H&M в Україні

Друга за величиною в Європі мережа магазинів одягу, шведська H&M в третьому фінансовому кварталі збільшила в Україні виручку в 1,5 рази в порівнянні з аналогічним періодом минулого року — до $ 9,65 млн. 

У третьому фінансовому кварталі (1 червня — 31 серпня) компанія збільшила виручку в своїх українських магазинах на 59% в гривні.

Коментарі - 2

+
+62
Qwerty1999
Qwerty1999
2 жовтня 2020, 10:33
#
Какая же это слежка, если:
руководители компании «получали подробную информацию о личной жизни своих сотрудников во время индивидуальных бесед и неформальных бесед»

Другое дело, что хранить персональные данные о сотрудниках на вэб-сайте компании довольно непродуманное решение…
+
+6
artemkarpenko
artemkarpenko
2 жовтня 2020, 13:47
#
Как всегда в Германии свои же партнеры и сдали. Вот секрет успешной экономики.

«О незаконном сборе данных стало известно, когда информация стала на несколько часов доступной для всей компании из-за ошибки конфигурации в октябре 2019 года.»

И конечно, тут как тут Гамбургское бюро по защите данных зашло на их сайт
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися