Мінфін - Курси валют України

Встановити
2 жовтня 2020, 8:37

Україна оновила зони карантину. Що змінилося

В Україні 1 жовтня оновили зони карантину, в залежності від епідеміологічної ситуації в регіонах. Рішення набувають чинності з наступного понеділка.

В Україні 1 жовтня оновили зони карантину, в залежності від епідеміологічної ситуації в регіонах.
Фото: finance.24tv.ua

Відповідне рішення прийняли Державна і регіональна комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, пише РБК.

Червона зона

У «червону зону» карантину потрапили:

  • Тернопіль;
  • Канів.

Заборонено: роботу громадського транспорту; роботу ТРЦ, кафе і ресторанів.

Помаранчева зона

До «помаранчевої зони» потрапили: Вінниця, Луцьк, Дніпро, Ужгород, Івано-Франківськ, Львів, Миколаїв, Полтава, Суми, Харків, Хмельницький, Чернівці.

Заборонено роботу: хостелів і турбаз; ресторанів, нічних клубів вночі; спортзалів, фітнес-центрів, закладів культури (крім закладів, які можуть забезпечити відвідування не більше однієї людини на 10 кв. м приміщення); дитячих таборів; масових зборів понад 100 осіб (одна людина на 20 кв. м).

Згідно з новими правилами зонування, виключається норма про заборону перевезення в громадському транспорті при заповнюванні 50% сидячих місць.

Жовта зона

До «жовтої зони» карантину увійшли: Київ, Кривий Ріг, Житомир, Запоріжжя, Одеса, Херсон, Черкаси та Чернігів.

Заборонено: відвідування установ соцзахисту, в яких знаходяться люди похилого віку (крім тих осіб, що надають послуги).

Зелена зона

Решта областей і міст входять до «зеленої зони». У ній обов'язкове носіння масок або респіраторів в громадських будівлях; під час масових заходів допускається одну особу на 5 кв. м; кінотеатри можуть бути заповнені лише на 50%; перевезення пасажирів в громадському транспорті дозволяється тільки в масках і на пасажирських сидіннях.

Коментарі - 4

+
+14
Svoit
Svoit
2 жовтня 2020, 9:57
#
Чик-чик и Киев в желтой зоне перед выборами :)
+
+39
lenta19
lenta19
2 жовтня 2020, 10:12
#
Какой-то абсурд. Динамика разгона заболеваемости как у хорошего спорткара, а картинка такая, что вроде все выздоравливают.
+
0
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
2 жовтня 2020, 12:13
#
Понятно, что Киев никто не занесет в «красную» зону! И выборы и транспорт и генделеки и т п. Я сам живу под Киевом и смотрю, что с каждым днем, даже по месту, число заболевших стремительно растет! И если раньше, думал, что большинство случаев это «игра» со страховками, то теперь вижу что кто то и болеет. Но ношение маски и мытье рук, живя в стране где для кого то антисептик это роскошь, все это до «фанаря»!
+
+30
andriytavs
andriytavs
2 жовтня 2020, 13:59
#
Обман порождает новый обман. За месяц заполненность основных киевских больниц выросла с 40 до 70% (берутся лишь те, где больше 100 коек). По всем норомативам - это оранжевая зона, но объявляют желтую. Исходя из этого все планируют свою деятельность, в т.ч. посещение футбола, спортзалов и т.п., что ще больше увеличивает заболеваемость. Тупо это...
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися