Мінфін - Курси валют України

Встановити
1 жовтня 2020, 9:57

У США збанкрутувала ще одна велика сланцева компанія

Американська нафтогазова компанія Oasis Petroleum подала до суду Х'юстона заяву про визнання себе банкрутом. В якості причини свого рішення сланцевий виробник вказав на нездатність обслуговувати борги через низькі цін на нафту і газ. Про це пише Reuters.

Американська нафтогазова компанія Oasis Petroleum подала до суду Х'юстона заяву про визнання себе банкрутом.
Фото: visasam.ru

Борги компанії

Станом на 30 червня довгострокові борги компанії становили $2,76 млрд, а обсяг готівки і грошового еквівалента — всього $ 77,4 млн.

Банкрутство підприємств

В цьому році аналогічні заяви про банкрутство подала ціла низка американських сланцевих компаній, серед яких можна відзначити Whiting Petroleum, Chesapeake Energy, Ultra Petroleum і Chaparral Energy.

У вересні Whiting Petroleum вийшла зі стану банкрутства і завершила фінансову реструктуризацію.

Читайте також: Що відбувається з цінами на нафту і як це позначиться на Україні

Всього з 2015 року в США збанкрутували вже понад 200 енергетичних компаній. Такі дані юридичної фірми Haynes & Boone, на які посилається Bloomberg.

Oasis Petroleum вже попереджала в цьому році про те, що відчуває проблеми з обслуговуванням боргів, які можуть змусити її подати на банкрутство. Компанія розглядала різні варіанти дій, які дозволили б їй залишитися на плаву. Серед них, наприклад, відзначалися реструктурування боргів, скорочення витрат і продаж активів.

Читайте також: Видобувач сланцевої нафти з США подав заяву про банкрутство

Пандемія та конфлікт в ОПЕК +

Нафтова галузь у 2020 році серйозно постраждала від розбіжностей між учасниками організації країн-експортерів нафти (ОПЕК) і її партнерами, а також від поширення коронавірусу SARS-CoV-2. Серед іншого, ці події призвели до падіння попиту на сировину.

Слідкуйте за цікавими і ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка і коронавірус».

Коментарі - 1

+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
1 жовтня 2020, 10:06
#
Сланцевая добыча пока не дешевый процесс.
Как по мне будет застой возле цифры 40 дол., возможно вверх немного пойдет если мировая экономика возобновится.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися