Мінфін - Курси валют України

Встановити
30 вересня 2020, 15:32

Коронавірус. Disney звільняє 28 тисяч співробітників у США через пандемію

Компанія Disney повідомила про рішення скоротити близько 28 тис. співробітників парків розваг у США через кризу, що викликана пандемією коронавірусу. Про це йдеться в заяві глави Disney Parks, Experiences & Products Parks Джоша Д’Амаро.

Заява компанії

«Під скорочення потрапило близько 67% співробітників, які працювали не повний робочий день», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається у заяві компанії, було прийнято складне рішення щодо початку процесу скорочення штату в підрозділі Disney Parks, Experiences & Products на всіх рівнях. 

«Яким би жахливим не був цей крок, це єдиний можливий варіант, який у нас є на фоні тривалого впливу covid -19 на наш бізнес», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Компанія Walt Disney втратила 1,4 мільярда доларів через пандемію

Додається, що парки розваг Disney у США були зачинені навесні через пандемію коронавірусу та до цього часу не отримали дозволу на відновлення роботи.

 Передісторія

Через коронавірус чистий прибуток найбільшої у світі компанії у галузі розваг і медіа Walt Disney Co, у другому фінансовому кварталі, що завершився 28 березня, знизився на 91%, або в 11 разів, і склав $475 млн, або $0,26 у розрахунку на акцію.

Наприкінці липня стало відомо, що Walt Disney Co. «значно скоротила» витрати на свою рекламу в Facebook. Кіностудія була найбільшим рекламодавцем соціальної мережі Марка Цукерберга в США за підсумками першої половини 2020 року.

Безробіття в США

Рівень безробіття в США за серпень скоротився до 8,4%, вперше з початку пандемії нового коронавірусу опустившись нижче позначки в 10%.

Кількість робочих місць при цьому збільшилася в цьому місяці приблизно на 1,4 млн Таким чином, зайнятість, яка скоротилася в зв'язку з наслідками пандемії, в країні зростає чотири місяці поспіль. Так, в квітні рівень безробіття становило 14,7%, в травні — 13,3%, в червні — 11,1%, а в липні — 10,2%. Тільки за травень і червень в США з'явилося більше 7,5 млн нових робочих місць, що стало рекордом за всю історію країни.

Крім того, минулого тижня кількість американців, які звернулися з первинними заявками на отримання допомоги з безробіття, вдруге з початку пандемії опустилося нижче позначки в 1 млн осіб і склало 881 тис.

Безробіття в Україні

В Україні кількість безробітного населення у віці 15 років і старше і у віці 15-70 років становить по 1,7 млн ​​чоловік.

При цьому рівень безробіття серед робочої сили у віці 15 років і старше становить 9,8% (у першому кварталі — 8,5%), а серед осіб у віці 15-70 років — 9,9% (в першому кварталі — 8, 6%).

За даними Держстату України, в I кварталі 2020 року кількість безробітних в становила 1,5 млн чоловік. Кількість працюючих — 16,6 млн осіб.

Національний банк погіршив прогноз безробіття в Україні в 2020 році за методологією Міжнародної організації праці до 10%. Раніше прогнозувалося, що безробіття складе 9,5%.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися