Мінфін - Курси валют України

Встановити
30 вересня 2020, 12:13

Європейські країни пройшли пік фінансової кризи — Bloomberg

Економіка країн Євросоюзу пройшла пік фінансової кризи, викликаної пандемією коронавірусу. Про це свідчить статистичний індикатор, який зростає вже п'ятий місяць поспіль. Розраховувала його безпосередньо Єврокомісія. Про це пише Bloomberg, передає Liga.net.

Економіка країн Євросоюзу пройшла пік фінансової кризи, викликаної пандемією коронавірусу.
Фото: haberofisi.com.tr

Що кажуть аналітики

Станом на кінець вересня статистичний індикатор, про який ідеться, як і раніше, на 30% нижче докризового рівня, однак є вищим за очікування аналітиків. Крім іншого, це позначається на курсі євро, допомагаючи зміцнювати його.

У Bloomberg відзначають, що економіка ЄС демонструє «втому» від відновлення. Тому фінансове зростання може незабаром сповільнитися.

Читайте також: У вересні відновлення китайської економіки сповільнилося

Європейський центробанк (ЄЦБ) на тлі цього готується вживати додаткових стимулювальних заходів, пом'якшуючи грошово-кредитну політику.

Регулятор побоюється, що найбільшої в історії програми кількісного пом'якшення (QE), яка передбачає скупку державних і корпоративних облігацій різних країн у комерційних банків на 1,3 трильйона євро, може не вистачити.

Читайте також: Економіка єврозони увійшла в рецесію

Раніше повідомлялося

  • 12 серпня стало відомо, що Європейська комісія погодила вісім програм макрофінансової допомоги для підтримки партнерів з розширення та сусідства. Серед них і програма допомоги Україні в розмірі 1,2 млрд гривень.

Коментарі - 3

+
0
ballistic
ballistic
30 вересня 2020, 12:36
#
«пройшли пік»
- не уточнили в якому напрямку? :)
+
+30
AleksandrBank
AleksandrBank
30 вересня 2020, 13:30
#
Первый пик может и прошли, только начинается второй: в Чехии хотят ввести ЧП, в Германии вернутся к более жёстким ограничениям. Осень - период начала других болячек, которые вместе с Ковид ухудшают ситуацию. Понятно что уже более подготовленны: тесты быстрые есть, есть понимание как бороться, но нет четкого понимания как остановить распространение.
+
0
AnnaGerman
AnnaGerman
30 вересня 2020, 14:32
#
Никакого даже приблизительного прогноза когда наступит пик и спад пандемии коронавируса , не говоря уже о том когда она закончится...
Это скорее для самоуспокоения читателей Блумберга...
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися