Мінфін - Курси валют України

Встановити
30 вересня 2020, 10:16

Фонд гарантування розпочав виплати коштів вкладникам Аркади

З 29 вересня 2020 року Фонд гарантування вкладів фізичних осіб здійснює відшкодування коштів вкладникам банку Аркада. Про це йдеться у повідомленні Фонду.

З 29 вересня 2020 року Фонд гарантування вкладів фізичних осіб здійснює відшкодування коштів вкладникам банку Аркада.
Фото: news.dtkt.ua

Де отримати відшкодування

Відшкодування коштів вкладникам проводиться через відділення банків-агентів Фонду, підключених до Автоматизованої системи виплат Фонду.

Як отримати кошти

Для отримання коштів за зазначеними договорами вкладникам необхідно звернутися до будь-якого із визначених банків-агентів з паспортом або іншим документом, що посвідчує особу.

Читайте також: Фонд гарантування закінчить ліквідацію Аркади у 2023 році

Виплати здійснюються у розмірі вкладу, включаючи відсотки, нараховані на день початку процедури виведення Фондом банку з ринку, але не більше 200 тисяч гривень незалежно від кількості вкладів в одному банку.

Передісторія

25 вересня Нацбанк ухвалив рішення відкликати банківську ліцензію та ліквідувати банк Аркада.

Хроніки падіння

З березня поточного року банк припинив приймати депозити від фізичних осіб.

Інвестори житла «Аркади» активно протестували у Києві. Депутат Олена Шуляк на підставі колективного звернення 11 тис. інвесторів ініціювала колективне депутатське звернення до прем'єр-міністра Дениса Шмигаля про створення міжвідомчої або робочої групи при Кабміні. Згідно з оцінками, в зоні ризику опинилося понад 30 тис. громадян України та іноземних держав.

Читайте також: Рожкова про проблему недобудов Аркади: потрібно міняти законодавство

25 серпня правління Національного банку ухвалило рішення про віднесення АТ АКБ «Аркада» до категорії неплатоспроможних у зв’язку зі зменшенням нормативів капіталу на 50 і більше відсотків від мінімального встановленого рівня.

Проблеми в банку з капіталом виникли через втрату основного активу — будівлі головного офісу та земельної ділянки за адресою вул. Ольгинська, 3 в Києві.

27 серпня ФГВФО виставив активи банку на продаж.

Читайте також: Аркада обдурила інвесторів на 13 мільярдів — Кличко

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися