Мінфін - Курси валют України

Встановити
29 вересня 2020, 12:44

Нью-Йорк випередив Лондон у рейтингу світових фінансових центрів

Лондон в порівнянні з минулим роком піднявся на 24 позиції вище в рейтингу, але йому не вистачило всього чотирьох оціночних балів, щоб випередити Нью-Йорк. Про це йдеться в дослідженні консалтингової компанії Y/Zen і Китайського інституту розвитку.

Лондон в порівнянні з минулим роком піднявся на 24 позиції вище в рейтингу, але йому не вистачило всього чотирьох оціночних балів, щоб випередити Нью-Йорк.
Фото: interactive-english.ru

Топ-20 світових фінансових центрів:

  1. Нью Йорк
  2. Лондон
  3. Шанхай
  4. Токіо
  5. Гонконг
  6. Сінгапур
  7. Пекін
  8. Сан Франциско
  9. Шеньчжень
  10. Цюріх
  11. Лос Анджелес
  12. Люксембург
  13. Едінбург
  14. Женева
  15. Бостон
  16. Франкфурт
  17. Дубай
  18. Париж
  19. Вашингтон
  20. Чикаго

Згідно з рейтингом, лише 10 з 50 лідерів рейтингу показали позитивну динаміку в порівнянні з минулим роком, інші продемонстрували зниження своєї позиції в рейтингу.

Причини зниження 

На думку авторів дослідження, до значних коливань в результатах привели «невизначеність щодо торгівлі, політичної стабільності та економічного впливу пандемії».

Методика дослідження

Кожному фінансового центру серед учасників рейтингу Z/Yen Group нараховується сумарний бал відповідно до п'ятьох факторів: умови ведення бізнесу (наявність принципу верховенства закону, політична стабільність, зручні заходи регулювання і т.д.), інфраструктура (інформаційні технології, транспорт і т. д.), людський капітал (гнучкий ринок праці, доступність персоналу), якість фінансової системи (доступність капіталу, ліквідність ринків) і репутація (впізнаваність, бренд міста).

Самі фінансисти вказували умови ведення бізнесу і наявність кваліфікованої робочої сили в якості найважливіших факторів при виборі фінансової площадки, випливає з опитування Z/Yen Group серед учасників ринку.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися