Мінфін - Курси валют України

Встановити
28 вересня 2020, 19:46

Головне за понеділок: як купити ОВДП та що чекає на гривню в жовтні

Ставки по депозитах швидко падають, тому інвестори починають більше звертати увагу на інші способи вкладення грошей. Один з них — покупка ОВДП. «Мінфін» проаналізував в чому плюси і мінуси цих державних цінних паперів і в яких випадках є сенс в них інвестувати.

НБУ хоче, щоб банки видавали іпотечні кредити під 5-7-9%

Національний банк пропонує Уряду розширити програму «Доступні кредити 5-7-9» на іпотеку. Про це заявила перший заступник голови НБУ Катерина Рожкова під час онлайн-конференції «Як банківський сектор пережив covid-криза і які перспективи відновлення кредитування?».

В НБУ кажуть, що секретних домовленостей про курс 30 грн/$ немає

У НБУ немає ніяких секретних документів або домовленостей про долар по 30. У довгостроковій перспективі курс гривні буде формуватися під впливом фундаментальних факторів. Про це заявив заступник глави НБУ Юрій Гелетій, коментуючи заяви політиків про «долар по 30».

Аналітики розповіли, що чекає на гривню в жовтні

Цього тижня експерти прогнозують незначне зростання курсу долара до гривні. Долар на міжбанку може торгуватися через тиждень поблизу 28,4 грн, а готівковий долар в банках може торгуватися близько 28,3 / 28,5 грн. Про це заявив старший аналітик Альпарі Вадим Іосуб.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися