Мінфін - Курси валют України

Встановити
27 вересня 2020, 17:00

В ЄС забагато банків: економіка не витримує

Про несприятливу ситуацію в економіці Європи через банківський сектор пишуть економічні аналітики в європейських ЗМІ.

Про несприятливу ситуацію в економіці Європи через банківський сектор пишуть економічні аналітики в європейських ЗМІ.
Фото: whatismoney.ru

Що в реальності

Євросоюз перевантажений банками, хоча їх загальна кількість в Європі скоротилася з 8 тис. у 2015 році до приблизно 6 тис. у 2020-му.

За даними Європейської банківської федерації, на кожні 100 тис. жителів припадає 41 відділення банку, що приблизно вдвічі більше, ніж у США.

Яка проблема

Рентабельність інвестицій низька у всіх 27 державах — членах ЄС.

Рентабельність капіталу 113 банків, контрольованих Європейським центробанком (ЄЦБ), впала в минулому році з 6,2% до 5,2%, що набагато менше, ніж у більшості їх американських та азіатських конкурентів.

Читайте також: «Зловісні знаки» Гундлаха, зростання долара і засідання ЄЦБ

Який вихід

Після фінансової кризи 2008 року спостерігалася стійка, але спадаюча тенденція до консолідації банків. У 2016 році вартість трансакцій досягла найнижчого рівня з 2000 року.

Даніеле Нуї, колишній голова наглядової ради ЄЦБ, стверджує, що надмірне банківське обслуговування створює слабкі місця в системі. Це спонукало регулюючі органи заохочувати консолідацію в банківському секторі, яка почала уповільнюватися задовго до пандемії.

1 вересня ЄЦБ підготував Вказівки щодо нагляду за банківськими злиттями й поглинаннями, щоб дати поштовх розвитку цього процесу в Європі.

Читайте також: ЄЦБ зберіг ключові ставки на поточних рівнях

Коментарі - 6

+
+6
DolceD
DolceD
27 вересня 2020, 20:57
#
Выход очевиден - пригласить Гонтареву в руководство ЕЦБ!
+
+177
yarg
yarg
27 вересня 2020, 21:17
#
Та да .. у нас ее монстром считают - она ликвидировала мелиор-банк , фортуна-банк и златобанк. Столбы нашего банковского отмывания.  Ужас же.
+
+11
rredrred
rredrred
28 вересня 2020, 11:46
#
И не забудьте про банк золотые ворота, который она начала ликвидировать для заметания следов сразу после утечки про перевозку их инкасаторскими машинами через линию фронта денег в донецк, не без ведома нбу.
и про хранилище нбу в донецке не забывайте, которое конструктивно даже взорвать невозможно, посмотрите баланс сколько там было и у кого коды от хранилища
+
0
yarg
yarg
28 вересня 2020, 12:58
#
Дадада. я ведь поверю что Гонтарева договаривалась об инкассации с моторолой , а инкассаторы ездили с миллионами по минным полям и под обстрелами - по ее личному указанию. 

а что с хранилищем нбу в донецке ? и причем там гонтарева ? или вы думаете что она ездила хранилище открывать ? ключи были у завхоза в донецком облуправлении. У которого там семья и дети. 
Вы думаете как там пооткрывали все сейфы по всем банкам ? именно так.
+
+190
ccc2013
ccc2013
27 вересня 2020, 21:58
#
Думаю,ни один мужчина,будучи главой НБУ,не смог бы так вычистить банковскую сферу Украины,как это сделала она..Просто не хватило бы смелости...
+
+10
Sergiy Grushko
Sergiy Grushko
28 вересня 2020, 11:29
#
Рівень журналістики феєричний.
Джерело «Cyprus is overbanked, and this affects its economy.»  Мінфін: «Євросоюз перевантажений банками». Ну а що, Кіпр це ж Євросоюз:-) Матеріал про кіпрську проблему, де згадується, що вцілому у Європі банківських установ багато. Однак, матеріал про конкретну проблему саме Кіпру. До речі це важливо - банківська криза в 2013-14 роках була на Кіпрі важкою, і до цих пір зе не подолана недовіра банківського сектору ЄС до кіпрських колег.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися