Мінфін - Курси валют України

Встановити
24 вересня 2020, 18:08

Заступник Міністра цифрової трансформації Борняков розповів про потенціал Дія Сity для розвитку української економіки

Проєкт Міністерства цифрової трансформації Дія Сity, що являє собою особливий правовий режим для креативної економіки, стане інструментом створення економіки знань в Україні і прискореного розвитку IT-сектора.

Передбачається, що для компаній-резидентів Дія Сity будуть введені податкові стимули — податок на виведений капітал за ставкою 10%, ПДФО на рівні 5% і сплата ЄСВ з мінімальної заробітної плати. Крім того, пропонується зміна процесуальних дій для резидентів Дія City, щоб виключити необґрунтовані обшуки, вилучення техніки і документації.

Про це пише заступник міністра цифрової трансформації Олександр Борняков в авторській колонці на ЛIГА.net.

«IT-сектор є ключовою системою економіки знань. Підтримуючи цей сектор, держава отримує колосальні перспективи розвитку освіти, медицини, фінансових послуг. Навколо високотехнологічних кластерів ринок вибудовує повноцінну екосистему послуг з високою доданою вартістю, затребуваних і всередині, і зовні країни. Дія City — це фундамент такої екосистеми, точка системного розвитку української економіки знань», — вказує Борняков.

Пропозиції Мінцифри в рамках проєкту Дія City дозволять подвоїти кількість зайнятих в IT-секторі та обсяги валютних надходжень від галузі до 2025 року.

«Головним результатом створення Дія City стане конкурентоспроможний і затребуваний продукт української цифрової економіки. Наші пропозиції наближають умови ведення IT-бізнесу до найбільш розвинутих світових моделей. Ці та інші заходи впровадили Франція, Великобританія, Ірландія та інші країни, на чиї успіхи креативних індустрій точно слід орієнтуватися.

Ми сподіваємося, що завдяки Дія City робочі місця в галузі зростуть до 450 тисяч працівників у 2025 році. А з 2020-го по 2025 рік ми очікуємо практично подвоєння IT-галузі в Україні з $6 млрд до $11,8 млрд», — резюмує заступник міністра цифрової трансформації Олександр Борняков.

Коментарі - 2

+
0
Bischof
Bischof
24 вересня 2020, 18:53
#
Снижение налогов – хорошо, но недостаточно. Надо либо оставить возможность работать на контрактной основе, либо либерализовать трудовые отношения. Любая попытка впихнуть IT-индустрию в совковый КЗоТ ничем хорошим не закончится.
+
+15
ielektronick —
ielektronick —
25 вересня 2020, 7:18
#
«Удвоить количество занятых в ИТ-секторе... бла-бла-бла». Вы в своём уме? В краткосрочной и среднесрочной перспективе (лет 10 минимум) - это куча неопытных, а порой и деструктивных кадров. Компании не захотят их брать из-за отсутствия опыта, что повлечёт поднятие зарплат опытных работников. В долгосрочной перспективе, конечно, этот перекос уйдёт, но это минимум лет 10 должно пройти. Компании, такие как ЕПАМ и Глобалоджик, имеют у себя курсы для новичков с последующим трудоустройством, но качество тех кадров оставляет желать лучшего. И да, согласен с предыдущим комментарием: заставить работать по КЗоТу, написанному ещё при совке ни к чему хорошему не приведёт. Тем более сейчас, во времена карантина, никто ж офисе не сидит, все по домам сидят. :)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися