Мінфін - Курси валют України

Встановити
21 вересня 2020, 18:20

Венчурні інвестиції у фінтех становлять $20 мільярдів

Глобальні венчурні інвестиції у фінтех дорівнюють $20 млрд, або понад 78% усіх інвестицій. Натомість процеси M&A у цьому секторі призупиняються, зазначила компанія KPMG у звіті KPMG Pulse of Fintech.

Глобальні венчурні інвестиції у фінтех дорівнюють $20 млрд, або понад 78% усіх інвестицій.
Фото: psm7.com

Венчурні інвестиції залишаються стабільними

Загальна сума інвестицій у фінтех (VC, PE та M&A) у першій половині 2020 року становить $25,6 млрд. З них питома вага (78,125%) належить венчурним інвестиціям. Якщо ця тенденція збережеться, такі інвестиції перевершать попередні щорічні рекордні показники.

Подальшому зміцненню активності венчурного капіталу сприяють корпоративні угоди. Вони залишилися дуже значними – на них припало $12,2 млрд фінтех-інвестицій у всьому світі.

У І кварталі 2020 року в США було зафіксовано рекордну вартість венчурної корпоративної угоди, яка перевищила $2,4 млрд.

Читайте також: Фінтех-компанію TransferWise оцінили в $5 мільярдів

Одночасно активність в сфері M&A знизилася у всіх регіонах світу – різке падіння пояснюється масштабною діяльністю в сфері M&A, що мала місце в 2018-2019 роках. Протягом І півріччя 2020 року на світові угоди M&A припало $4 млрд порівняно з $85,7 млрд у ІІ півріччі 2019 року.

Таке призупинення M&A відображає як загальне уповільнення активності за угодами, так і тиск інвесторів щодо призупинення найбільших угод з метою перегляду оцінки та схильності до ризику, враховуючи COVID-19.

Світові інвестиції в фінтех значно відстають від загальної суми інвестицій 2019 року в розмірі $150,4 млрд.

Регіони активності фінтех-інвестицій

Найбільша частка в загальному обсязі фінтех-інвестицій станом на середину року припала на країни Північної і Південної Америки, де такі інвестиції становили $12,9 млрд.

У І півріччі 2020 року в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні фінтех-інвестиції дорівнювали $8,1 млрд, у той час як регіон EMEA залучив фінтех-інвестиції на суму $4,6 млрд.

Наразі в Північній і Південній Америці та регіоні EMEA спостерігається нове рекордне річне зростання інвестицій у фінтех. На кінець І півріччя 2020 року Північна і Південна Америка залучила венчурних інвестицій на суму $9,3 млрд, Азія – $6,7 млрд, EMEA – $4 млрд.

Читайте також: В пошуку нового Amazon: як заробити на IPO

Нагадаємо

  • Заснований українцями кешбек-сервіс LetyShops залучив $3 млн від німецького інвестора AB Capital Group.
  • Фінтех-єдиноріг з українськими коренями Revolut зібрав $580 млн інвестицій.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися