Мінфін - Курси валют України

Встановити
17 вересня 2020, 15:23

Коронавірус поставив під загрозу ринок кошерної їжі

Пандемія коронавірусу підірвала індустрію кошерних продуктів харчування. Про це пише Bloomberg.

Пандемія коронавірусу підірвала індустрію кошерних продуктів харчування.
Фото: spoon.com.ua

Причина

Через закриті кордони інспектори, які визначають відповідність продуктів і способів їх приготування за єврейськими законами, не можуть потрапити до Китаю. Крім того, у них виникли проблеми з поїздками в Уганду та Сінгапур.

Фабрики в КНР виробляють фруктові консерви і інші упаковані товари, а також відіграють важливу роль у виробництві штучних ароматизаторів та інших інгредієнтів, які можуть потрапити в раціон тих, хто дотримується правил кашрута, відзначає агентство.

«Все, що ви купуєте в супермаркеті або аптеці, швидше за все, містить від двох до шести інгредієнтів з Китаю», — сказав рабин Давид Московіц, який керує компанією Shatz Kosher Services. Компанія перевіряє продукти та інгредієнти, вироблені в КНР, на кошерність.

Читайте також: Глава ФРС прогнозує довгостроковий збиток економіці США через коронавірус

Перед єврейським Новим роком (Рош ха-Шана), який святкується 18 вересня, Московіц провів би два тижні в Китаї. Однак через коронавірус йому доводиться перевіряти китайські фабрики онлайн за допомогою камер відеоспостереження. З початку пандемії виручка Shatz Kosher Services впала на 85%.

Американська компанія Star-K Certification також змушена проводити перевірки віддалено, розгортаючи мережу інспекторів в Ізраїлі і США. Вона стежить більш ніж за 500 підприємствами в Китаї.

Співробітники китайських фабрик також комунікують з компанією за допомогою відео. «Вони з ними онлайн, проходять кожен етап виробництва», — зазначив президент Star-K Авром Поллак.

Страхування від COVID-19. Виплата до 50 тисяч гривень

За даними Allied Market Research, які наводить агентство, в 2018 році ринок кошерних продуктів становив $ 19,1 млрд. Згідно з прогнозами, до 2026 року він повинен зрости до $ 25,6 млрд.

Читайте також: Коронавірус обрушив автомобільні ринки в Європі

Стежте за цікавими та ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка та коронавірус».

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися