Мінфін - Курси валют України

Встановити
16 вересня 2020, 14:36

У Польщі проведуть найбільше IPO за всю її історію

Керівництво польської платформи онлайн-продажів Allegro має намір розмістити акції компанії на Варшавській фондовій біржі. Про це пише Reuters, передає Liga.net.

Керівництво польської платформи онлайн-продажів Allegro має намір розмістити акції компанії на Варшавській фондовій біржі.
Фото: cashflow101.kiev.ua

Що відомо

Заплановане IPO буде найбільшим в історії Польщі. За попередніми прогнозами, після розміщення акцій на біржі вартість Allegro оцінять в 10-12 млрд євро.

Найбільшим IPO в Польщі до цього часу було розміщення в 2010 році на Варшавській біржі акцій страхової компанії PZU — його оцінили в 2 млрд євро.

Читайте також: В пошуку нового Amazon: як заробити на IPO

Під час дебютного розміщення онлайн-платформа продасть акції на суму 225 млн євро.

В ході підготовки до IPO компанія залучить декілька кредитів в розмірі 1,3 млрд євро для рефінансування своєї заборгованості.

Читайте також: 8 головних IPO осені, на які варто звернути увагу

Коли пройде IPO

Акціонери Allegro — приватні інвестиційні фонди Civen, Permira і Mid Europa Partners — повідомили, що IPO онлайн-платформи відбудеться до кінця вересня.

Читайте також: Airbnb подала заявку на проведення IPO. Що це означає для туризму

Що відомо про платформу

  • Allegro є найбільшою платформою онлайн-продажів в Польщі з 12,3 млн покупцями і оборотом в $ 5,7 млрд за підсумками 2019 року.
  • 17 листопада 2016 року південноафриканський медіахолдинг Naspers оголосив про продаж Allegro Group, якій належать частки в ряді українських ecommerce-проектах. Фонди приватних інвестицій Cinven, Permira і Mid Europa викупили 100% акцій компанії за $ 3,25 млрд.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися