Мінфін - Курси валют України

Встановити
15 вересня 2020, 11:09

У Швейцарії обговорюють створення найбільшого банку в Європі

Голови найбільших швейцарських банків UBS і Credit Suisse вивчають можливість злиття. У разі успіху переговорів об'єднаний банк стане одним з найбільших в Європі. Про це повідомило видання Inside Paradeplatz, передає ЕП.

Голови найбільших швейцарських банків UBS і Credit Suisse вивчають можливість злиття.
Фото: reuters.com

Що відомо

Головним ініціатором проєкту злиття є голова ради директорів UBS Аксель Вебер, який розраховує очолити раду директорів об'єднаного банку, в той час як CEO буде вихідцем з Credit Suisse. За словами одного з джерел видання, Вебер за допомогою цієї угоди хоче «спорудити собі пам'ятник».

Читайте також: Іспанські банки CaixaBank SA і Bankia SA обговорюють злиття

За даними джерел видання, угода може бути досягнута до початку наступного року, а до кінця 2021 року об'єднаний холдинг вже повинен почати функціонувати.

Джерело видання в консалтинговій компанії Mckinsey запевнило, що об'єднаний банк «затьмарить всі, що існувало в європейському фінансовому центрі». Новий банк стане провідним фінансовим гігантом в континентальній Європі і складе конкуренцію англо-азіатському HSBC і американським банкам.

Читайте також: Швейцарія виділить Україні 108 мільйонів франків

Раніше повідомлялося

  • Банківський сектор Європи змушують до консолідації пандемія коронавірусу й світова криза. Так, іспанські CaixaBank SA і Bankia SA вже заявили в цьому місяці, що вони вивчають можливість злиття, щоб сформувати найбільший банк в країні.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися