Мінфін - Курси валют України

Встановити
13 вересня 2020, 9:30

Компанії США скасували в цьому році 82 угоди M&A на суму $111,2 мільярда

Активність у сфері злиттів і поглинань (M&A) суттєво знизилася в цьому році, і компанії стали частіше переглядати вже узгоджені угоди на тлі пандемії коронавірусу, яка змінює ділове середовище і ускладнює процес due diligence. Про це пише investing.com.

Активність у сфері злиттів і поглинань (M&A) суттєво знизилася в цьому році, і компанії стали частіше переглядати вже узгоджені угоди на тлі пандемії коронавірусу, яка змінює ділове середовище і ускладнює процес due diligence.
Фото: bakertilly.ua

Скільки скасовано угод

Американські компанії скасували 82 угоди на загальну суму $111,2 млрд цього року, свідчать дані Dealogic. За той же період роком раніше було скасовано 58 вже узгоджених угод на суму $50,4 млрд.

З початку року в США було укладено 5,501 тис. угод M&A на загальну суму $639 млрд, роком раніше — 7,035 тис. угод на $ 1,24 трлн.

Що кажуть експерти

Все більше компаній замислюється про те, наскільки доцільними є узгоджені раніше угоди в умовах кризи, викликаної пандемією коронавірусу, заявив директор зі злиттів та поглинань в Willis Towers Watson Plc Дункан Смітсон.

Читайте також: Вартість угод M&A впала до 5-річного мінімуму — дослідження

«Нас можуть чекати неприємні сюрпризи», — сказав Смітсон, відзначаючи зміну споживчих переваг за час пандемії.

Нагадаємо

Як повідомлялося, раніше на цьому тижні французький виробник товарів класу «люкс» LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SE відмовився від укладеної в листопаді 2019 року угоди з купівлі американської Tiffany & Co. за $16,2 млрд.

Читайте також: M&A в Україні: найбільші угоди 2019 року. На що буде попит у 2020 році

У травні американський інвесфонд Sycamore Partners відмовився від угоди з придбання у L Brands Inc. мережі магазинів нижньої білизни Victoria's Secret, а Carlyle Group Inc. і сінгапурський держінвестфонд GIC Pte. Ltd. — від покупки частки в American Express (NYSE: AXP) Global Business Travel.

Вкладай вигідніше з «Бонусом від Мінфіну»

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися