Мінфін - Курси валют України

Встановити
11 вересня 2020, 16:40

ЄС збільшить бюджет на 6,2 мільярда євро, щоб профінансувати вакцинацію

Рада Європейського Союзу затвердила рішення збільшити на 6,2 мільярда євро бюджет блоку на 2020 рік для усунення наслідків кризи covid-19 і для фінансування, зокрема, стратегії вакцинації. Про це повідомляє Європейська правда.

Рада Європейського Союзу затвердила рішення збільшити на 6,2 мільярда євро бюджет блоку на 2020 рік для усунення наслідків кризи covid-19 і для фінансування, зокрема, стратегії вакцинації.
Фото: ua-news.liga.net

На що підуть додаткові кошти

У переглянутому бюджеті ЄС збільшено виплати по Інструменту екстреної підтримки (ESI) на 1,09 мільярда євро, щоб забезпечити розроблення і впровадження вакцини від коронавірусу. Європейська комісія буде використовувати ці гроші як передоплату для попереднього замовлення доз вакцини.

Також збільшуються виплати на 5,1 млрд євро за інвестиційними ініціативами Corona Response Investment Initiative (CRII) і Corona Response Investment Initiative Plus (CRII +).

Читайте також: Крістін Лагард заспокоїла: ЄЦБ буде стежити за курсом євро

Гроші використають для покриття додаткових потреб, пов'язаних з пандемією, до кінця року.

Очікується, що на пленарному засіданні 14-17 вересня 2020 року Європейський парламент погодить свою позицію щодо проєкту внесення поправок в бюджетну пропозицію.

Читайте також: Економіка єврозони увійшла в рецесію

Раніше повідомлялося

  • Європейський центральний банк (ЄЦБ) за підсумками засідання в четвер очікувано зберіг базову процентну ставку за кредитами на нульовому рівні, ставку по депозитах — на рівні мінус 0,5%.

Коментарі - 1

+
+36
Доктор Пилюлькин
Доктор Пилюлькин
11 вересня 2020, 23:04
#
ЕС увеличивает -а мы дороги строим.....вернее просто на них воруем. И никому до этого нет дела......грустно.... :-(
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися