Мінфін - Курси валют України

Встановити
10 вересня 2020, 12:45

Акції компанії Tiffany впали на 10% через відмову від покупки

Компанію Tiffany купувати не будуть. Таке рішення прийняв холдинг LVMH, який раніше виявляв інтерес до придбання виробника ювелірних виробів, повідомляє LBLV.

Компанію Tiffany купувати не будуть.
Фото: LBLV

Днями корпорація LVMH, що володіє такими торговими марками як Louis Vuitton, Givenchy, Christian Dior та іншими, повідомила, що не зможе завершити процес покупки Тіффані. Раніше називалась сума в 16,2 мільярда доларів. Після цього керівництво виробника прикрас прийняло рішення подати до суду на холдинг для виконання угоди примусово. Ринок відреагував швидко – після виходу новин про відмову в покупці Тіффані, акції останньої впали на 10%.

Чому ж LVMH відмовляється від раніше прийнятого рішення? Офіційна відповідь така: міністр закордонних справ Франції у листі рекомендував відкласти процес покупки до січня наступного року, оскільки є загроза введення санкцій на товари із Франції з боку Сполучених Штатів.

Інтерес до придбання Тіффані з боку LVMH з'явився у 2019 році, і вже в листопаді було підписано угоду про злиття, нагадують аналітики LBLV. Очікувалось, що угода на покупку буде підписана 24 листопада цього року. Реакція на відмову в угоді була очікуваною – представники ювелірної компанії вчора звернулися з позовом до суду штату Делавер. В Tiffany сподіваються завершити угоду на раніше обговорених умовах.

Рита Котова, фінансовий аналітик LBLV.com

Джерело: Мінфін