Мінфін - Курси валют України

Встановити
9 вересня 2020, 14:26

Марченко розповів, що вплинуло на зростання митних платежів

Міністр фінансів Сергій Марченко підкреслив динаміку щоденних митних платежів, що спостерігалася в останній декаді серпня, і пов’язав її з кадровими змінами у Держмитслужбі (ДМС). Про це повідомляє Міністерство фінансів.

Міністр фінансів Сергій Марченко підкреслив динаміку щоденних митних платежів, що спостерігалася в останній декаді серпня, і пов’язав її з кадровими змінами у Держмитслужбі (ДМС).
Фото: slovoidilo.ua

Що відбулося

Очільник міністерства зауважив, що здійснені кадрові рішення спрямовані на підвищення ефективної роботи митниці.

«Немає у державі складнішої і проблемнішої інституції, аніж митниця. Адже це – до 50% наповнення бюджету. Якщо вона не працює, країна мусить шукати ресурси, запозичувати десь гроші… Це питання національної безпеки», – наголосив Марченко.

За словами міністра, сьогоднішня ситуація в митних органах вимагає щоденних рішень, щоб вирішити оперативно усі проблеми та запустити нормальну роботу системи.

Читайте також: Кадрові ротації. Мінфін звільнив 50% керівників митниці

З цією метою у ДМС запущено проєкт з оцінки кваліфікації та доброчесності посадовців на митниці, який є тестом на профпридатність.

«Ми запустили оцінку кваліфікації та доброчесності посадовців на митниці. Таку атестацію проходитиме весь особовий склад митниці, всі керівники. І це буде обов’язковою умовою для подальшої роботи в Держмитслужбі», – сказав міністр фінансів.

Міністр зауважив, що було організовано чотири колегії ДМС, результатом кадрових рішень стало звільнення 50% керівників регіональних митниць, у т. ч. в. о. голови Держмитслужби, які виявилися не готові до системних змін.

Крім того, Сергій Марченко заявив, що він прихильник хаотичних ротацій на митниці. “Я дав доручення розробити механізм ротації митників на митних постах за рандомним принципом. Це зменшить вплив людського фактору, послабить корупційну складову. Замінити одну людину в митній зміні і вже в контрабандистів будуть проблеми», – підкреслив Міністр.

У планах Міністерства також вирівняти митну вартість усіх 16 митниць, аби припинити конкуренцію між митницями за клієнтів.

Нагадаємо

  • За даними ДПС, протягом січня – травня 2020 року за платежами, що контролюються ДПС, до держбюджету надійшло 185,5 млрд грн, що на 9,1 млрд грн, або на 5,1% більше відповідного показника минулого року.
  • Ексголова ДПС Сергій Верланов заявляв, що Мінфін у травні зменшив план для Державної податкової служби з 58,6 млрд грн до 39,6 млрд грн — на 19 млрд грн.
  • Раніше ексголова Митної служби Максим Нефьодов заявив, що в травні Міністерство фінансів зменшило план для Державної митної служби на 9,1 млрд грн, нібито щоб показати ефективність її роботи і перевиконання плану.
  • Водночас надходження від митниці до держбюджету порівняно з квітнем зменшилися на 1 млрд грн.

Коментарі - 2

+
+11
Сергей emerald
Сергей emerald
9 вересня 2020, 14:38
#
Хороший опыт.
нужно его расширять, например на министерство финансов. может и там кадровые изменения смогут сократить долги, а не увеличивать их.
+
+39
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
9 вересня 2020, 14:52
#
Я не знаю что там происходит, но по сравнению с предыдущим руководством таможня работает  на порядок лучше ( касаемо киевских площадок)! Лучше  - это значит лучше, кто занимается импортом поймет! А «руководителей проектов» и прочих «самопровозглашенных» деятелей это не касается, все равно будут писать сплошной бред даже не понимая сути вопроса.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися