Мінфін - Курси валют України

Встановити
7 вересня 2020, 17:08

У Китаї масове виведення криптовалюти з бірж. В чому проблема

Користувачі з Китаю масово виводять з бірж криптовалюту, написав місцевий журналіст Колін Ву в своєму твітер-акаунті. Він повідомив з посиланням на аналітичний сервіс Cryptoquant, що відтік коштів зафіксований з майданчиків Binance, Poloniex, Bittrex, Kraken, Kucoin і Bitfinex, пише РБК.

За словами Ву, в Китаї це стало своєрідним рухом. Користувачі виводять криптовалюту, видаляють облікові записи і закликають інших до аналогічних дій.

Причини

У цього є дві причини.

По-перше, за останній тиждень у багатьох майданчиків виникли затримки із зняттям коштів і перебої в роботі. Наприклад, Poloniex за вересень тричі відключала можливість виведення через неполадки з гаманцями Ethereum і Tron і всіх токенів на їх основі.

Інша причина — розвиток сектора децентралізованих фінансів (DeFi). Ву зазначив, що трейдери найбільше виводять Ethereum. Монети відправляються на DeFi-майданчики для «дохідного фермерства». Суть цієї стратегії: внести депозит на платформу і отримувати по ньому відсоток в іншій криптовалюті, тобто «збирати врожай».

Читайте також:Біткоіни vs криза: чи стане крипта порятунком від фінансових потрясінь

Ву уточнив, що вплив руху з виведення коштів з бірж поки що оцінити важко, але компанії вже почали захищатися.

У той час як користувачі забирають Ethereum для входу на ринок DeFi, торговельні майданчики проводять лістинг активів з цього сектора і створюють аналогічні інструменти, таким чином намагаючись привернути трейдерів назад.

Наприклад, Binance 6 вересня запустила продукт Launchpool. Він дозволяє клієнтам внести в пул токени BNB, BUSD і ARPA, щоб потім взяти участь в розподілі монет проекту Bella protocol.

Читайте також: П'ять способів купити (продати) біткоіни

Причиною високої популярності DeFi-сектора є високі процентні ставки по депозитах.

Річна прибутковість в перші дні запуску подібних сервісів нерідко становить тисячі відсотків, хоча цей показник з часом знижується через наплив користувачів.

Наприклад, на початку вересня трейдер High Stakes Capital повідомив, що отримував приблизно по $160 в хвилину завдяки «дохідному фермерству».

Читайте також: Ethereum опустився до критичної позначки. Що буде з криптовалютою

Втім, ця стратегія вкрай ризикована. Найчастіше DeFi-платформи запускаються, не пройшовши аудит коду, через що можуть зламатися вже на другий день роботи. Так сталося з додатком Yam.

Коментарі - 6

+
+102
An GenShuo
An GenShuo
7 вересня 2020, 17:21
#
Фантики)
+
+176
delucrum
delucrum
7 вересня 2020, 17:25
#
Ну л..х не мамонт не вымрет. Люди верят, что «валюта» ни кем не эмитирована и не подкреплена правительством будет жить....
+
+84
Shamshir87
Shamshir87
7 вересня 2020, 18:00
#
Сообразительные- зарабатывают, лохи- теряют. На loom, арпе и каве- наварил 400% за месяц. Кто пришёл на ATHe- потеряли до 50%. Тем не менее, ребятки кто на рыночек приходят, должны понимать: если кто-то зарабатывает, значит кто-то теряет.
+
+15
SkrudjMacduck
SkrudjMacduck
8 вересня 2020, 15:25
#
Я знаю людей, які в 90-ті на пірамідах заробили. При чому, це була бабулька, у якої я студентом на квартирі жив і не лише вона. Наївна така… була. Вклала відносно не багато на самому початку, рік отримувала космічні відсотки і в кінці ще й вкладене забрала, а через пару місяців повалилася піраміда. Живий приклад, але це не підтіерджує того, що на фінансових пірамідах можна заробляти стабільно.
+
+12
Shamshir87
Shamshir87
8 вересня 2020, 21:42
#
Тот момент, когда не всё это пирамида. Всё дело в знаниях и нюансах
+
+11
Консультант порталу «Мінфін»
Консультант порталу «Мінфін»
7 вересня 2020, 17:28
#
Как инвестировать в золото, серебро и другие драгметалы

https://www.youtube.com/watch?v=ZIEWjYseEvY&feature=youtu.be

Подписывайтесь на youtube-канал «Минфина», комментируйте и задавайте свои вопросы экспертам под видео;)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися