Мінфін - Курси валют України

Встановити
7 вересня 2020, 9:39

Саудівська Аравія знизила ціни на нафту через проблеми з відновленням попиту

Саудівська Аравія знизила ціни на нафту, що свідчить про те, що найбільший світовий експортер очікує коливань попиту на паливо в умовах нових спалахів коронавірусу по всьому світу. Про це пише Bloomberg.

Саудівська Аравія знизила ціни на нафту, що свідчить про те, що найбільший світовий експортер очікує коливань попиту на паливо в умовах нових спалахів коронавірусу по всьому світу.
Фото: ua-energy.org

Зокрема, державна компанія Saudi Aramco знизила ціни на експорт сорту Arab Light в Азію — основний ринок виробника — в жовтні на $1,4 за барель, хоча аналітики очікували, що ціни знизяться тільки на $1. Ціни для покупців нафти в Європі і США також знизилися, вказує Bloomberg.

На що впливає рішення

Рішення компанії знизити ціни може допомогти підтримати сильніший попит з Китаю в найближчі місяці, зазначив аналітик UBS Group Джованні Стауново.

«Aramco усвідомлює важливість Китаю для світового нафтового ринку», — підкреслив він.

Передісторія

У 2020 році попит на нафту різко впав після того, як пандемія змусила уряди різних країн ввести карантин, обмежити пересування і залишити людей вдома.

У квітні Росія, Саудівська Аравія та інші учасники ОПЕК + домовилися про рекордне обмеження видобутку нафти до липня, після чого умови повинні були пом'якшити. У червні країни продовжили угоду ще на місяць, але 15 липня домовилися все ж збільшувати виробництво з серпня, щоб уникнути ризику дефіциту і зберегти стійкість цін на тлі відновлення попиту.

Читайте також: Аналітики розповіли, що зараз гальмує попит на нафту

Скорочення видобутку поряд з відновленням попиту в Китаї сприяло зростанню цін на нафту більш ніж удвічі з мінімальних значень. Однак незважаючи на вжиті заходи падіння цін на нафту в цьому році склало приблизно 35%, зазначає агентство.

У п'ятницю ціна на нафту Brent впала до $ 42,66, показавши найбільше падіння за тиждень протягом майже трьох місяців. Зниження цін на нафту було обумовлено зростанням кількості хворих в таких країнах, як Індія і США, підкреслює Bloomberg.

Читайте також: ОПЕК спрогнозувала зниження світового попиту на нафту в 2020 році

Рішення Саудівської Аравії зазвичай задають тон для інших нафтогазових держав Близького Сходу, включаючи Ірак і Об'єднані Арабські Емірати, які є другими і третіми за величиною виробниками в ОПЕК, пише агентство.

Коментарі - 1

+
+45
bonv
bonv
7 вересня 2020, 10:18
#
Саудити росію 5-0 (с) какая боль:))
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися