Мінфін - Курси валют України

Встановити
3 вересня 2020, 19:15

Головне за четвер: облікова ставка, програш Привату і кредити під гарантії держави

З 1 вересня на сайтах банків мали б запрацювати кредитні і депозитні калькулятори. З їх допомогою клієнти мають дізнатися реальну суму заробітку від вкладу і реальні суми платежів за позиками. «Мінфін» перевірив, як фінустанови виконують законодавчі вимоги і чи справді банківські клієнти тепер захищені від маніпуляцій.

Офшори Суркісів виграли суд у Приватбанку. Банк оскаржить рішення

2 вересня Печерський суд за головуванням судді Вовка ухвалив рішення примусово стягнути з Приватбанку майже 10 млрд грн ($350 млн) на користь шести компаній, які пов'язані з братами Суркісами.

Нацбанк зберіг облікову ставку на рівні 6%

Правління Національного банку ухвалило рішення залишити незмінною облікову ставку на рівні 6%. Про це заявив голова НБУ Кирило Шевченко під час монетарного брифінгу 3 вересня.

Рада підтримала портфельні гарантії по кредитах для бізнесу

Верховна Рада підтримала законопроєкт №3659-д про надання державних гарантій на портфельної основі.

Навіщо світова влада розганяє інфляцію. Прогноз курсу (відео)

Криза змусила світову фінансову владу включити друкарські верстати. Тепер вони заливають економіку дешевими грошима. Така надм'яка монетарна політика з трильйонними вливаннями ліквідності може мати серйозні наслідки. Зокрема, вдарити по ціновій стабільності в розвинених країнах. Складається враження, що регулятори просто домагаються зростання інфляції.

Коментарі - 1

+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
3 вересня 2020, 20:50
#
Из не главных новостей за четверг…

Сообщение НБУ в картинках...

Или более подробно, для умеющих читать…

Монети номіналом 25 копійок та банкноти гривні старих зразків до 2003 року перестають бути засобом платежу з 01 жовтня 2020 року
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися