Мінфін - Курси валют України

Встановити
2 вересня 2020, 19:20

Головне за середу: реформа держбанків та нові вимоги до реклами банківських депозитів і кредитів

1 вересня Міністерство фінансів погасило другу серію облігацій зовнішньої державної позики, випущених при реструктуризації в 2015 році. 

Поворотний момент: Депозитні ставки перестали падати

За останні два тижні максимальні ставки за вкладами у гривні та у валюті впали тільки в одному невеликому банку. Для порівняння: трохи більше місяця тому відсотки за вкладами «різало» кожен третій фінустанова.

З жовтня Нацбанк виведе з обігу 25 копійок (відео)

З 1 жовтня 2020 року Національний банк виведе з обігу монету 25 копійок. Про це під час брифінгу заявив заступник голови НБУ Олексій Шабан.

Нові вимоги до реклами банківських депозитів і кредитів почали діяти (відео)

З 1 вересня 2020 всі українські банки зобов'язані розкривати в своїй рекламі вичерпну інформацію про послуги та їх вартість для клієнтів. Національний банк буде контролювати, як вони будуть це робити. Як зміниться реклама банків і про що вони будуть розповідати клієнтам, «Мінфін» розпитав начальника управління захисту прав споживачів фінансових послуг НБУ Ольгу Лобайчук.

Кабмін затвердив стратегію реформи держбанків

Кабмін схвалив стратегію реформування державного банківського сектору, запропоновану Міністерством фінансів. Відповідне рішення прийнято під час засідання уряду.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися