Мінфін - Курси валют України

Встановити
2 вересня 2020, 10:26

Мінфін прозвітував про перший місяць роботи «касових апаратів у смартфоні»

За місяць роботи безкоштовного фіскального додатку від ДПС зареєстрували та застосували програмний реєстратор розрахункових операцій 399 компаній, які зареєстрували майже 32 тисяч ПРРО. Про це йдеться у повідомленні міністерстві.

Зазначається, що фіскалізовано близько 12 млн чеків. При цьому більше 95% зареєстрованих програмних РРО використовуються фінансовими компаніями.

«Такі статистичні, дані які ми маємо майже за місяць роботи ПРРО, свідчать саме про готовність бізнесу працювати в легальному полі, показувати свої реальні доходи, застосовуючи програмні РРО як простий і доступний засіб, створений і наданий державою», — йдеться у повідомленні.

Читайте також: «РРО в смартфоні»: хто, коли і як їх буде використовувати

Нагадаємо

З 1 серпня 2020 року набули чинності норми щодо запровадження програмних РРО без розширення сфери їх застосування. Тобто, при наявності класичного РРО бізнес не має обов'язку переходити на програний РРО та може користуватися ними одночасно.

Вже з 1 січня 2021 року використання РРО, для певних видів діяльності ІІ-IV груп фізичних осіб-підприємців, стане обов’язковим. А з 1 квітня 2021 року такий обов’язок виникає для всіх платників єдиного податку ІІ-IV груп.

Читайте також: Програмні РРО запрацювали: що змінилося

Враховуючи, що норми щодо обов’язкової фіскалізації наберуть чинності через п’ять місяців після запуску ПРРО, у всіх є можливість провести апробацію новітніх моделей РРО, набути досвід у використанні, взяти участь у виявленні їх «слабких» і «сильних» сторін та удосконаленні відповідно до потреб користувачів та учасників ринку.

Читайте також: «Касовий апарат в смартфоні»: За 2 дні підприємці зареєстрували майже 22,5 тисячі ПРРО

Коментарі - 3

+
+30
bonv
bonv
2 вересня 2020, 10:52
#
Тінь тільки буде збільшуватись.. Підвищення мінімальної зарплати збільшує дефіцит бюджету та податки для бізнесу.
+
0
glebbest
glebbest
10 вересня 2020, 14:24
#
Эта причина - примерно на 100м месте для бизнеса. На первых 99 местах: административный, судебный, ментовской, прокурорский, ГАСИ-шный, ... и т.д. беспределы. О чем говорить, если уже снова начались маски-шоу вида «надуманный предлог, всё изымаем, пишите жалобы - а не желаете, чтобы мы приходили, знаете куда нести». Мрази всех мастей почуяли никчемность зелешмаркли и отсутствие контроля в вертикали гос.управления - и началось!
+
+15
vicolinz
vicolinz
2 вересня 2020, 13:30
#
А какой готовности бизнеса они говорят?!..
Читаем внимательно…
-«При этом более 95% зарегистрированных программных РРО используются финансовыми компаниями.»
Другими словами только 20 НЕфинансовых компаний, ФОПов и других представителей обычного бизнеса зарегистрировали… а остальные 374 — это фин компании, и думаю в основном обменники.

Ну да, 20 ФОПов со всей Украины зарегистрировались… это ДОСТИЖЕНИЕ! ЭТО ГОТОВНОСТЬ БИЗНЕСА!
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися