Мінфін - Курси валют України

Встановити
1 вересня 2020, 8:35

Падіння на 12,8%: економіка Італії увійшла в рецесію

В Італії зафіксоване рекордне скорочення економіки після того, як під час ізоляції різко впали витрати і інвестиції домогосподарств, що призвело до глибокої рецесії в третій за величиною економіці єврозони. Про це свідчать дані національного статистичного агентства Istat, повідомляє «Європейська правда» з посиланням на The Local.

В Італії зафіксоване рекордне скорочення економіки після того, як під час ізоляції різко впали витрати і інвестиції домогосподарств, що призвело до глибокої рецесії в третій за величиною економіці єврозони.
Фото: euronews.com

Падіння ВВП

Валовий внутрішній продукт Італії впав у другому кварталі на 12,8% в порівнянні з попереднім кварталом і на 17,7% в порівнянні з тим же періодом минулого року.

«Повна оцінка квартальних економічних показників підтверджує винятковий ступінь падіння ВВП у другому кварталі через економічні наслідки надзвичайної ситуації в області охорони здоров'я і вжитих заходів стримування», — заявили в Istat.

Читайте також: Економіка Франції скоротилася на 13,8%. Рекордне падіння з післявоєнного часу

Зниження було навіть гірше, ніж прогнозувалося в липні, коли Istat оцінював падіння в другому кварталі на 12,4%.

Рецесія зазвичай визначається як два послідовних періоди квартального падіння ВВП. У першому кварталі економіка Італії скоротилася на 5,4%.

У другому кварталі витрати домашніх господарств впали на 11,3% в порівнянні з першим кварталом, а експорт впав на 26,4%.

Читайте також: ЄЦБ: економіка єврозони не досягне докризового рівня як мінімум до 2021 року

Нагадаємо

Економіка Німеччини у другому кварталі 2020 року впала на 9,7% — цей показник є найгіршим від початку щоквартального підрахунку змін ВВП Німеччині у 1970 році.

Економіка Британії з квітня по червень пережила найбільший спад за всю історію, заходи з обмеження поширення коронавірусу офіційно занурили країну в рецесію.

Стежте за цікавими та ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка та коронавірус».

Коментарі - 2

+
0
mary27
mary27
1 вересня 2020, 9:11
#
Да неужели?
Вот странно!
+
+30
Bux Rus
Bux Rus
1 вересня 2020, 9:17
#
Кризис ждали получили, Брексит тоже добавил кризиса. И все это прикрыли и обвинили пандемиеей.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися