Мінфін - Курси валют України

Встановити
31 серпня 2020, 11:17

ФГВФО продав пул активів Дельта Банку з великим дисконтом

Фонд гарантування вкладів фізосіб (ФГВФО) на «голландському» аукціоні продав пул активів Дельта Банку, до якого ввійшли права вимоги за кредитами до юросіб і фізосіб на 20 млрд грн. Про це повідомляє Finbalance.

Фонд гарантування вкладів фізосіб (ФГВФО) на «голландському» аукціоні продав пул активів Дельта Банку, до якого ввійшли права вимоги за кредитами до юросіб і фізосіб на 20 млрд грн.
Фото: focus.ua

Переможець аукціону

Переможцем аукціону з пропозицією 46,1 млн грн стало ТОВ «Фінансова компанія» Дата Фінанс". У держреєстрі власником компанії є Олег Пекарський.

Читайте також: ФГВФО виставив на продаж кредитні портфелі двох банків

Що продали

Серед проданих боргів боржників — Херсонський суднобудівний завод, ТОВ «Ті Ел Сі Системс», ТОВ «Український Бізнес Франчайзинг», ТОВ «Мерчант Хаус».

Останні три структури фігурували в матеріалах кримінального провадження Генпрокуратури про можливе виведення Дельта Банком за кордон 4,1 млрд грн рефінансування НБУ в 2014 рік.

Читайте також: Чому крах «Аркади» потягне за собою зростання цін на київські новобудови

Нагадаємо

  • У жовтні 2015 року у Дельта Банку відкликали банківську ліцензію та почали процедуру його ліквідації, а в квітні 2016 року Фонд гарантування вкладів оголосив про безпосередній продаж майна банку.
  • У грудні 2019 року Північний апеляційний господарський суд задовольнив апеляційну скаргу ФГВФО і заарештував майно власника Дельта Банку Миколи Лагуна.
  • ФГВФО в липні анонсував заключну серію аукціонів з продажу майна неплатоспроможного Дельта Банку. Аукціони почнуться в середині червня і орієнтовно триватимуть до кінця серпня.

Коментарі - 3

+
0
Smehue4ki
Smehue4ki
31 серпня 2020, 12:20
#
По многим долгам уже прошли сроки исковой давности (5 лет), поэтому такой дисконт с 20 ярдов на 46 млн.
Авторы статьи могли бы хоть немного добавить аналитики, а не копипастить сухие новости.
+
0
LETOS85
LETOS85
31 серпня 2020, 14:54
#
А если автор ни в зуб ногой в аналитике, что прикажете?
+
0
Smehue4ki
Smehue4ki
31 серпня 2020, 21:46
#
Нанять более смышленых или вкладывать в обучение тех, кто есть
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися