Мінфін - Курси валют України

Встановити
28 серпня 2020, 10:15

Індекс S&P 500 досяг нового рекорду закриття після заяв Пауелла

Американський фондовий ринок завершив волатильную сесію в четвер переважно в плюсі, при цьому індекс S&P 500 досяг чергового рекордного рівня закриття. Про це пише Інтерфакс.

Американський фондовий ринок завершив волатильную сесію в четвер переважно в плюсі, при цьому індекс S&P 500 досяг чергового рекордного рівня закриття.
Фото: happycoin.club

Інвестори оцінювали заяви голови Федеральної резервної системи (ФРС) Джерома Пауелла, а також останні статистичні дані з США.

Про що говорив Пауелл

В ході виступу на онлайн-заході, організованому Федеральним резервним банком (ФРБ) Канзас-Сіті, в четвер Пауелл заявив, що регулятор схвалив нову стратегію грошово-кредитної політики, яка допускає, що інфляція в США може в певні періоди перевищувати 2% -ний цільової показник.

«Оскільки економічна ситуація постійно перебуває в русі, стратегія Федерального комітету з операцій на відкритому ринку (FOMC) для досягнення цілей грошово-кредитної політики повинна адаптуватися до виникаючих нових викликів», — сказав Пауелл.

Читайте також: Індекс S&P 500 досяг рекордного показника. Акції технологічних компаній ростуть

Центром нової стратегії Федрезерву є зміна підходу до таргетування інфляції. Довгостроковою метою американського центробанку як і раніше залишається інфляція на рівні 2%, зазначив Пауелл.

Падіння ВВП

Опубліковані в четвер статдані вказали на рекордне падіння ВВП США в другому кварталі.

Економіка США в другому кварталі 2020 року впала на 31,7% в перерахунку на річні темпи, свідчать переглянуті дані міністерства торгівлі США. Оцінка зниження американської економіки була трохи поліпшена в порівнянні з попередньо оголошеними 32,9%. Проте, це рекордні темпи падіння ВВП США.

Читайте також: ВВП США впав на рекордні 32,9%

Експерти, опитані Trading Economics, в середньому очікували перегляду оцінки зниження американського ВВП до 32,5%, респонденти The Wall Street Journal — до 32,4%.

Тим часом кількість американців, які вперше звернулися за допомогою з безробіття, на тижні, що завершився 22 серпня, знизилася на 98 тис. і склало 1,006 млн осіб, говориться в звіті міністерства праці США.

Згідно з переглянутими даними, тижнем раніше кількість звернень становила 1,104 млн, а не 1,106 млн, як повідомлялося спочатку.

Експерти очікували зниження показника до 1 млн, свідчать дані Trading Economics.

Інвестиції 2020: як заробити на акціях світових компаній (відео)

Торги на біржі

Котирування акцій Abbott Laboratories підскочили на 7,9% за підсумками торгів у четвер на новинах про те, що Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) видало компанії дозвіл на використання в екстрених випадках нового експрес-тесту на коронавірус.

Акції американського виробника косметики і парфумеріїCoty Inc. подешевшали на 8,1%. Фінансові результати компанії в четвертому фінкварталі не виправдали прогнозів ринку на тлі падіння продажів через пандемію коронавірусу.

Ціна паперів власника мережі дисконтних магазинівDollar General Corp. знизилася на 1,4%. Компанія збільшила чистий прибуток і виручку в другому кварталі, при цьому обидва показники перевершили очікування аналітиків.

Папери іншого рітейлера — Dollar Tree Inc., втратили в ціні 7,2%. Прибуток і виручка компанії в другому кварталі виявилися кращими, ніж очікувалося, але компанія повідомила, що кількість відвідувачів скоротилася в умовах пандемії.

Ринкова вартість Abercrombie & Fitch Co. підскочила на 8,1%. Американський рітейлер одягу в другому кварталі зафіксував несподіваний прибуток, а його виручка виявилася кращою за прогнози ринку.

Акції виробника м'яса птиці Sanderson Farms подорожчали на 5,8%. Компанія відзвітувала про перевищення прогнозів прибутку та виручки в третьому фінкварталі, незважаючи на перебої в роботі у зв'язку із закриттям ресторанів через пандемію covid-19.

Капіталізація Tiffany & Co. зросла на 1,4%. Друга за величиною в світі мережа роздрібної торгівлі ювелірними виробами повернулася на прибутковий рівень у другому фінкварталі завдяки послідовному щомісячного збільшення продажів по всьому світу в період з травня по липень.

Індекс Dow Jones Industrial Average за підсумками торгів виріс на 160,35 пункту (0,57%) — до 28492,27 пункту. Значення індикатора в ході сесії піднімалось аж до позначки 28633,85 пункту.

Standard & Poor's 500 додав 5,82 пункту (0,17%) і склав 3484,55 пункту.

Nasdaq Composite знизився на 39,72 пункту (0,34%), закрившись на позначці 11625,34 пункту після досягнення рекордного сесійного максимуму на рівні 11730,01 пункту.

Нагадаємо

19 серпня біржовий індекс 550 американських компаній з найбільшою капіталізацією — S&P 500 — досяг рекордного показника за всю історію існування: 3 395 пункту.

18 серпня біржовий індекс технологічних компаній Nasdaq досяг рекордного показника в 11 210 пунктів.

Коментарі - 1

+
0
Консультант порталу «Мінфін»
Консультант порталу «Мінфін»
28 серпня 2020, 11:16
#
Каким будет курс доллара осенью. Перспективы золота и серебра на ближайший год

https://www.youtube.com/watch?v=DH-CCcHM4iw&feature=youtu.be

Подписывайтесь на youtube-канал «Минфина», комментируйте и задавайте свои вопросы экспертам под видео;)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися