Мінфін - Курси валют України

Встановити
27 серпня 2020, 16:45

Суверенні фонди стрімко інвестують в акції за межами США

Суверенні фонди вклали в акції $7,1 мільярда в другому кварталі. Це найбільший чистий показник за останні кілька років, причому основна частина вкладень виявилася за межами США, показали дані в четвер, пише Reuters.

Суверенні фонди вклали в акції $7,1 мільярда в другому кварталі.
Фото: finance.24tv.ua

Куди йдуть інвестиції

При цьому фонди вивели $ 5,2 мільярда з інструментів з фіксованою прибутковістю в другому кварталі, а це найвищий чистий показник з першого кварталу 2019 року, згідно з даними eVestment.

Найбільший обсяг інвестицій в кварталі припав на стратегії глобальних швидкозростаючих акцій компаній з високою капіталізацією — $6 мільярдів.

Чистий приріст американських фондових стратегій за цей період склав лише $704 мільйони.

Читайте також: Найбільший суверенний фонд світу втратив більше $ 21 мільярда

«Ми бачимо, що фонди національного добробуту зараз досить активно шукають акції на міжнародному ринку, виключаючи акції в США», — сказав глава відділу інституційних продажів Franklin Templeton в Європі, на Близькому Сході і в Африці Метью Уільямс.

«Зазвичай більше коштів виділяється на акції в якості механізму хеджування, враховуючи історично сформовану негативну кореляцію між акціями і цінами на нафту, і я думаю, що, очевидно, це зараз і відбувається, судячи з того, чим займалися залежні від нафти фонди національного добробуту останнім часом».

Читайте також: Україна до кінця року планує залучити ще $ 3 мільярди зовнішніх запозичень — Марченко

Суверенними фондами, або фондами національного добробуту, називають державні інвестиційні фонди, фінансові активи яких складаються з акцій, облігацій, майна, дорогоцінних металів і інших фінансових інструментів.

Раніше повідомлялося

У травні 2020 року повідомлялося, що урядовий пенсійний фонд Норвегії вперше в історії почне продавати свої активи, щоб покрити дефіцит бюджету країни.

Коментарі - 3

+
+26
bonv
bonv
27 серпня 2020, 17:54
#
Чтобы стать богатым надо иметь ум, талант и .... много денег.
+
0
bonv
bonv
27 серпня 2020, 17:55
#
Крупная инвестиционная фирма внесла изменения в свой инвестиционный портфель: 50% наличные и 50% консервы.
+
0
bonv
bonv
27 серпня 2020, 17:55
#
Телеграмма: «Я упала, все пропало. Твоя АКЦИЯ»
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися