Мінфін - Курси валют України

Встановити
10 серпня 2020, 12:38

Україна до кінця року планує залучити ще $3 мільярди зовнішніх запозичень — Марченко

Україна в 2020 році ще розраховує отримати кредити від МВФ, Світового банку та фінансування за новою програмою макрофінансової допомоги від ЄС на загальну суму понад $3,3 млрд. Про це повідомив міністр фінансів Сергій Марченко в інтерв'ю Kyiv Post.

Україна в 2020 році ще розраховує отримати кредити від МВФ, Світового банку та фінансування за новою програмою макрофінансової допомоги від ЄС на загальну суму понад $3,3 млрд.
Фото: patch.com

Скільки планують залучити

За словами міністра, до кінця року в уряді розраховують на кредит від Світового банку на суму $700 млн, на кредит від МВФ у розмірі $1,4 млрд, і на 1,2 млрд євро за новою програмою макрофінансової допомоги від ЄС.

Марченко також нагадав про амбітну мету Мінфіну — перейти на інший формат співпраці з МВФ і мінімізувати залежність від зовнішніх кредиторів.

Читайте також: В Мінфіні назвали суму, яку Україна планує позичити в 2020 році

Скільки потрібно виплатити

За словами прем'єр-міністра Шмигаля, цього року Україна повинна погасити певну кількість зобов'язань, $3,5 млрд еквівалент зовнішніх зобов'язань, $5,5 млрд – внутрішніх зобов'язань.

Зокрема, у вересні потрібно буде виплатити $1,4 мільярда за єврооблігаціями.

Читайте також: Україні потрібно буде виплатити 600 мільярдів за держборгом у 2021 році

Нагадаємо

  • З початку року Україна вже отримала $2,1 млрд від МВФ, 500 млн євро від ЄС за попередньою програмою макрофінансової допомоги і $50 млн від Світового банку.

Читайте також: Місія МВФ поки не планує візит в Київ. Що це може означати

Коментарі - 5

+
0
bonv
bonv
10 серпня 2020, 12:56
#
Реальний дефіцит бюджету на цей рік і так буде не менше 400 млрд грн. і закрити цю дірку буде проблематично, враховуючи, що ми, очевидно, будемо знову мати проблеми з МВФ. Деякі фактори говорять про те, що Україну знову можуть поставити «на паузу», і восени ми не отримаємо грошей ні від фонду, ні від Світового банку. Але навіть якби ми отримали всі гроші від міжнародних партнерів, які планували отримати, ми все одно не закрили б бюджетну діру в 300-400 млрд ", – експерт.
+
0
sadbuttrue
sadbuttrue
10 серпня 2020, 13:02
#
Тому думаю що друку грошей бути
+
0
bonv
bonv
10 серпня 2020, 13:22
#
Тоді і курс за 30
+
0
bonv
bonv
10 серпня 2020, 13:38
#
«Новость в лесу: открыл заяц обменник: меняет рубль на рубль 20 копеек. Звери в удивлении: как так, в чем обман? Лиса обменяла — все нормально. Деньги настоящие, рубль и 20 копеек», После этого к зайцу потянулись другие звери, начали думать, когда же заяц разорится, а он все меняет и меняет. В итоге, дошла новость до медведя и он пришел разобраться, что к чему.
«Косой, меняешь? — Меняю! — Рубль на рубль двадцать? — Да!
«Косой, а в чем бизнес-то? — Ну видишь, беру рубль и меняю на рубль двадцать. — Не держи за дурака, вижу. Косой, ты хоть рентабельность считал? — Да нафиг мне эта рентабельность, ты посмотри зато, какие обороты!»
+
0
Все буде Україна
Все буде Україна
10 серпня 2020, 18:10
#
Странный той Марченко),чи то вже просто брехати нема ваги...:)))
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися