Мінфін - Курси валют України

Встановити
20 серпня 2020, 11:33

Міністр фінансів пояснив, чому знову звільнив керівника митниці

Зміна т.в.о голови Державної митної служби сталася через зволікання реформування відомства, зокрема в сфері переходу відомства до роботи в форматі єдиної юрособи.  Про це повідомив міністр фінансів Сергій Марченко в коментарі для «Інтерфакс-Україна».

Зміна т.
Фото: epravda.com.ua

«Сьогодні за моєю ініціативою уряд призначив нового тимчасового керівника митниці — Андрія Павловського, який на сьогодні є заступником глави Держмитслужби. Причина цього кадрового рішення в тому, що реформа митниці має рухатися далі, вона не обмежується лише виконанням планових показників наповнення бюджету», — сказав Марченко в коментарі агентству.

Він зазначив, що з червня митниця почала виконувати план із надходжень до держбюджету, наздоганяючи відставання на початку року. У той же час Марченко наголошує, що останнім часом Держмитслужба зволікала з виконаннями доручень Мінфіну.

Читайте також: Нефьодов просить суд поновити його на посаді глави Митниці

«На жаль, останнім часом почастішали випадки зволікань із виконанням доручень Міністерства фінансів щодо подальшого втілення плану дій із реформування митниці. У нинішній складний період це неприпустимо», — зазначив глава Мінфіну.

«Зокрема, мало місце постійне зволікання в питанні підготовки й переходу Держмитслужби до функціонування за моделлю єдиної юридичної особи, що є ключовим напрямом реформи до кінця цього року.

Крім того, ми дедалі частіше чули від бізнесу про відсутність будь-якої реакції з боку Держмитслужби на ті проблеми, з якими бізнес щодня стикається на митниці. Саме тому було ухвалено рішення здійснити кадрову ротацію», — пояснив міністр.

Нагадаємо

19 серпня Кабмін призначив тимчасово виконуючим обов’язків голови Державної митної служби Андрія Павловського, який був раніше заступником голови відомства.

24 квітня уряд звільнив голову Державної податкової служби Сергія Верланова і главу Митної служби Максима Нефьодова.

Того ж дня Верховна Рада підтримала створення тимчасової слідчої комісії для з питань розслідування можливих корупційних дій посадових осіб Державної митної, податкової та фіскальної служб.

В уряді заявляли, що серед причин звільнення керівників митниці та податкової — погані показники по надходженнях до державного бюджету.

Виконання обов'язків голови митниці були тимчасово покладені на керівника одного з департаментів ДМС Ігоря Муратова.

Коментарі - 3

+
+11
bonv
bonv
20 серпня 2020, 11:46
#
Что они ни делают, не идут дела,
Видно в понедельник их мама родила.
И рыдают бедные, и клянут беду,
В день, какой неведомо в никаком году! (с)
+
+65
ballistic
ballistic
20 серпня 2020, 12:46
#
"Він зазначив, що з червня митниця почала виконувати план із надходжень до держбюджету"
— от же ж маніпулятор — спочатку зменшили план на 9 млрд, щоб потім заявити про його виконання.
+
+15
bonv
bonv
20 серпня 2020, 12:49
#
Як показали останні події, передостанні були кращі:)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися