Мінфін - Курси валют України

Встановити
18 серпня 2020, 18:58

Фрилансери після карантину готові йти на роботу за наймом (дослідження)

Карантин істотно вплинув на український ринок праці, показавши новий тренд: значна частина фрилансерів готова перейти на найману працю. При цьому визначальним критерієм для них є можливість працювати віддалено. Про це свідчать результати опитування, яке провели Freelancehunt.

Карантин істотно вплинув на український ринок праці, показавши новий тренд: значна частина фрилансерів готова перейти на найману працю.
Фото: spark.ru

Чого хочуть фрилансери

Як показує опитування, 93% фрилансерів готові перейти в штат, якщо їм дозволять працювати з дому. З них 44% хотіли б залишити проєкти на фрилансі як підробіток, а 37% готові відмовитися від замовлень і приділяти весь час одному роботодавцю.

Щодо роботи в офісі: 53% виконавців не проти працювати в кабінеті, а 47% все ж бажають працювати з дому.

Більше третини опитаних на запитання про мотиви переходу на найману працю відповіли так: «Готовий працювати там, де платять». Також серед варіантів відповідей: «Більше люблю живе спілкування», «Немає движухи, робота вдома набридає», «Потрібен досвідчений ментор» і «Навчився поєднувати офіс і фриланс».

Читайте також: Українські фрилансери зможуть отримувати гонорари у біткоінах

Незважаючи на зростання ринку фрилансу в Україні, гонорари виконавців на деяких позиціях зменшилися, свідчать результати опитування.

«Нестабільність із замовленнями в карантин показала фрилансерам переваги роботи в штаті. З огляду на запити ринку, із серпня ми надаємо можливість виконавцям публікувати свої резюме, а замовникам — розміщувати вакансії», — відзначили в Freelancehunt.

Які фахівці затребувані

Найбільш затребуваними на ринку залишаються фахівці, які працюють в сферах IT і маркетингу, а також в суміжних напрямках: продажі, дизайн, контент, тексти та інше.

Представники цих спеціальностей на сервісі першими висловили готовність працювати в штаті.

Коментарі - 1

+
0
AlSaher
AlSaher
19 серпня 2020, 8:37
#
Через пол года захотят обратно
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися