Мінфін - Курси валют України

Встановити
13 серпня 2020, 12:38

Нафта дешевшає після прогнозу ОПЕК

13 серпня нафта дешевшає після того, як ОПЕК заявила, що попит на паливо впаде більше, ніж очікувалося. Однак дані уряду США показують, що запаси скорочуються, а попит повертається, незважаючи на пандемію коронавірусу. Про це повідомляє Reuters.

13 серпня нафта дешевшає після того, як ОПЕК заявила, що попит на паливо впаде більше, ніж очікувалося.
Фото: rbc.ru

Торги на біржі

  • Нафту марки Brent подешевшала на 0,29% до $45,30 за барель до 10:05 за київським часом, після зростання 2% на попередній сесії.
  • Нафта WTI подешевшала на 0,33% до $42,53, після зростання на 2,6% в середу.

Що вплинуло на ціни

Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК) заявила в щомісячному звіті, що світовий попит на нафту впаде на 9,06 млн барелів на добу до 90,63 млн барелів на добу, що більше, ніж зниження на 8,95 млн барелів на добу, очікуване місяць тому.

ОПЕК очікує, що в 2021 році світовий попит на нафту виросте на 7,00 мільйона барелів на добу до 97,63 мільйона барелів на добу.

Читайте також: Нафта дорожчає в очікуванні заходів підтримки економіки США

«ОПЕК опублікувала ведмежий щомісячний прогноз, який вказує на те, що світовий попит на нафту в 2020 році впаде більш круто, ніж прогнозувалося раніше, з-за коронавірусу, і є сумніви у відновленні в наступному році», — сказав старший менеджер по сировинним товарам в Phillip Futures Автар Санду.

Тим не менш, у США запаси сирої нафти і бензину впали минулого тижня, оскільки нафтопереробні підприємства збільшили виробництво, а попит покращився, говориться в доповіді уряду.

Попит на паливо в США минулого тижня зріс до 19,37 мільйона барелів на день, самого високого рівня з березня, як показали дані Управління з енергетичної інформації (EIA), в той час як видобуток нафти впала до 10,7 мільйона барелів на день (барелів на день) з 11 мільйонів барелів на добу.

Читайте також: МВФ оновив прогноз світових цін на нафту

Аналітики вважають, що зростаюча невизначеність з-за тупикової ситуації у Вашингтоні щодо пакету заходів стимулювання для підтримки відновлення після найсильнішого впливу пандемії коронавірусу також може чинити тиск на ціни.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися