Мінфін - Курси валют України

Встановити
6 серпня 2020, 18:31

Печерський суд переніс розгляд позову офшорів Суркісів до Приватбанку

Печерський районний суд Києва за підсумками засідання 6 серпня переніс на 14 серпня розгляд позову офшорних компаній братів Суркісів про порядок виконання рішення суду від 2017 року про зобов'язання Приватбанку обслуговувати їх депозити, розміщені в 2012-2014 рр. на рахунках кіпрської філії фінустанови.

Печерський районний суд Києва за підсумками засідання 6 серпня переніс на 14 серпня розгляд позову офшорних компаній братів Суркісів про порядок виконання рішення суду від 2017 року про зобов'язання Приватбанку обслуговувати їх депозити, розміщені в 2012-2014 рр.
Фото: epravda.com.ua

Про це журналістам повідомив юридичний радник Приватбанку Андрій Пожидаєв.

Як пройшло засідання

«Дуже коротким було засідання. Представник позивача заявив про клопотання про зміну своєї заяви. Ми також заявили про клопотання про відкладення розгляду справи у зв'язку з тим, що тільки сьогодні була отримана повістка й документи. Суд відклав розгляд справи на 14 серпня», — сказав Пожидаєв.

Він уточнив, що позивачі додали в заяву до вимог щодо погашення тіла кредиту (близько $ 250 млн) розмір відсотків, «які нібито Приватбанк винен зазначеним компаніям».

Читайте також: Суркіси VS ПриватБанк. Кабмін програв апеляцію на рішення суду про $250 мільйонів

Він наголосив, що згідно з позицією Приватбанку у 2016 році під час проведення націоналізації депозити пов'язаних осіб обміняли на акції додаткової емісії і, відповідно, такі договори на сьогоднішні є виконаними.

Чому Приватбанк не буде платити офшорам

За словами Пожидаєва, у межах чинного законодавства суд не може зобов'язати Приватбанк виплатити будь-яку суму офшорам Суркісів у ході цього виробництва, оскільки вимоги, заявлені в ньому, нематеріальні.

Читайте також: На Приватбанк наклали два штрафи за неповернення депозиту Суркісам

Раніше повідомлялося

  • Сьогодні, 6 серпня, близько обіду Приватбанк отримав від представника позивача повістку про виклик на судове засідання Печерського райсуду Києва за позовом офшорних компаній братів Суркісів щодо порядку виконання рішення суду від 9 лютого 2017 року, роз'яснюючи яке в 2020 році суддя Владислав Підпалий зобов'язав банк виплатити офшорів близько $250 млн.
  • Пресслужба Приватбанку наголошувала, що позивачі просять встановити порядок виконання постанови. Наразі його вже не можна виконати, оскільки виконавчі провадження завершені, а матеріали по них направили в правоохоронні органи.
  • У порядку денному також повідомлялося, що розглядом справи буде займатися суддя Вовк.

Коментарі - 1

+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
6 серпня 2020, 22:20
#
«По словам Пожидаева, в рамках действующего законодательства суд не может обязать Приватбанк выплатить какую-либо сумму оффшорам Суркисов в ходе этого производства, поскольку требования, заявленные в нем, являются нематериальными.»

Возможно суд и не может, а вот судья Вовк - сможет...
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися