Мінфін - Курси валют України

Встановити
5 серпня 2020, 9:44

Ціна срібла показала найпотужніше зростання за місяць з 1979 року

У липні срібло подорожчало на 34% — це найбільший стрибок за місяць з грудня 1979 року. Про це пише Financial Times.

Що відбувається на ринку

Ралі срібла виявилося більш суттєвим, ніж, наприклад, зростання індексу Shanghai Composite (приблизно на 13%) і золота (11,5%), зазначає видання з посиланням на розрахунки Deutsche Bank.

Срібло зростає в ціні паралельно з золотом — 4 серпня жовтневий ф'ючерс на дорогоцінний метал досяг $2000,6 за тройську унцію, встановивши новий історичний рекорд.

Інтерес інвесторів

Інтерес до двох цих металів зростає на тлі побоювань, що стимулювання американської економіки Федрезервом може призвести до зростання інфляції. Інвестори бачать в дорогоцінних металах страховку від такого розвитку подій. Ще один чинник зростання — низька прибутковість держоблігацій.

Читайте також: Срібло подорожчало до максимуму за 4 роки

Темпи зростання ціни срібла на початку року були нижче темпів зростання ціни золота. У березні унція золота коштувала у рекордні 125 разів дорожче, ніж унція срібла. З того моменту срібло подорожчало більш ніж на 100%, а золото — тільки на 30%.

За темпами зростання вартості срібло може продовжити обганяти золото, заявив FT керуючий фондами дорогоцінних металів в Jupiter Asset Management Нед Нэйлор-Ліланд. Він зазначив, що різниця в ціні, як і раніше, більш ніж в два рази більше, ніж було, наприклад, в 2011 році.

Читайте також: Ціна на золото встановила рекорд за останні 10 років

Зростанню попиту на срібло також допомагає його використання у промисловому виробництві електроніки і сонячних батарей, заявив FT аналітик Mitsubishi Джонатан Батлер.

За його словами, збільшила попит на дорогоцінний метал і пандемія коронавірусу — срібло використовується в якості каталізатору окису етилену, який використовують при створенні матеріалів для захисних масок і рукавичок.

Міфи і реальність: Інвестиції в золото в 2020 році

За останніми даними, срібло коштувало трохи більше $24 за унцію, пише FT.

Прогноз аналітиків

Аналітики UBS прогнозують, що ціна протягом півроку зросте до $26.

Фахівці Morgan Stanley роблять більш обережний прогноз. Вони вважають, що для стабільного зростання ціни металу необхідний більш потужний промисловий попит.

Стежте за цікавими та ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка та коронавірус».

Коментарі - 3

+
+44
bonv
bonv
5 серпня 2020, 10:27
#
Головне щоб на піку не купляли:))
+
+15
Все буде Україна
Все буде Україна
5 серпня 2020, 11:10
#
+ это точно)))
+
+15
giani
giani
5 серпня 2020, 13:19
#
«Аналітики UBS прогнозують, що ціна протягом півроку зросте до $26. Фахівці Morgan Stanley роблять більш обережний прогноз. Вони вважають, що для стабільного зростання ціни металу необхідний більш потужний промисловий попит.»

А Фьючерс на сент. уже $27! Аналітики…
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися